WTTC: Πώς θα παραμείνει ανταγωνιστικός ο Ευρωπαϊκός τουρισμός

12-09-18 | ΦΟΡΕΙΣ

O μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με τις τοπικές κοινωνικές στο επίκεντρο, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας με την προετοιμασία κατά των κρίσεων και η μετάβαση σε μια εποχή ανεμπόδιστων ταξιδίων με τη χρήση της τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρώτου Ευρωπαϊκού Ευρωπαϊκού Φόρουμ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC) που διεξήχθη χθες, Τρίτη, στη Λισαβόνα, ως αναγκαίνες δράσεις για να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού τουρισμού.

Τα ταξίδια και ο τουρισμός αντιπροσωπεύουν το 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και 1 στις 10 θέσεις εργασίας, ενώ συστηματικά σημειώνει ρυθμούν ανάπτυξης που υπερβαίνουν της ανάπτυξη της γενικής οικονομίας.

Στην Ευρώπη, η οποία προσελκύει πάνω από τις μισές διεθνείς τουριστικές αφίξεις, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 9,9% του ΑΕΠ και το 2017 ο κλάδος είχε διπλάσια ταχύτητα ανάπτυξης σε σχέση με τη γενική οικονομία.

Η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) προβλέπει 1,5 δισ. επιβάτες επιπλέον ετησίως στην Ευρώπη μέχρι το 2036.

Πρόκληση για το μέλλον είναι να διασφαλιστεί ότι η ανάπτυξη αυτή θα διατηρηθεί και θα είναι βιώσιμη, προσφέροντας οφέλη στις τοπικές οικονομίες, είτε πρόκειται για μεγάλα αστικά κέντρα είτε για πιο απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και ότι τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται ανεμπόδιστα και θα προσφέρουν θετικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες, τόνισε η πρόεδρος του WTTC, κ. Gloria Guevara, μιλώντας ενώπιον 150 ηγετικών προσωπικοτήτων από τον χώρο του τουρισμού.

Η κ. Guevara ανέδειξε 3 σημεία τα οποία μπορεί να εκμεταλλευθεί η Ευρώπη ως ευκαιρίες για να επιτύχει αυτούς τους στόχους…

-Η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, προγραμματισμένη μακροπρόθεσμα και με τις τοπικές κοινωνικές στο επίκεντρο του σχεδιασμού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα έχει οφέλη για τους πολίτες της Ευρώπης.

-Η προετοιμασία για κρίσεις, όπου οι προορισμοί και ο ιδιωτικός κλάδος θα συνεργάζονται μαθαίνοντας από προηγούμενες εμπειρίες και διασφαλίζοντας μια ενοποιημένη προσέγγιση στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες, οι πανδημίες και η τρομοκρατία.

-Βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας στα ταξίδια με τη χρήση τεχνολογιών όπως βιομετρικά στοιχεία, με στόχο να διασφαλίζονται ανεμπόδιστα ταξίδια και να διευρυνθεί το περιθώριο για κεφαλαιοποίηση των ευκαιριών ανάπτυξης.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά