Συνέργειες ETC–Europa Nostra για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

08-11-17 | ΦΟΡΕΙΣ

H ευρωπαϊκή επιτροπή τουρισμού, ETC, και η Europa Nostra ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς 2018, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν φέτος και σε συνεργασία με την Συμμαχία Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο μνημόνιο γίνεται περιγραφή της συμφωνίας που έχει στόχο την προώθηση της Ευρώπης ως μοναδικού πολιτιστικού τουριστικού προορισμού και τη στήριξη της ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας προστατεύοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά και διατηρώντας τα θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Επίσης, η ETC φέτος εγκαινίασε την ενεργή παρουσία της στην πλατφόρμα της Συμμαχία Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία συντονίζεται από τη Europa Nostra και συγκεντρώνει πάνω από 40 ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε συνέδριο της συμμαχίας που φιλοξένησε στις 18 Οκτωβρίου η ETC στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε, παρουσία 29 μελών αλλά και της επικεφαλής Εκπαίδεσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Erminia Sciacchitano, η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και οι ευκαιρίες για τα μέλη της Συμμαχίας να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες, όπως το Φόρουμ Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μιλάνο το 2017 όπου θα γίνει η επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους.

Ο επικεφαλής Μάρκετινγκ της ETC, Miguel Gallego, απευθυνόμενος στη συμμαχία, παρουσίασε το Έτος Τουρισμού Ευρώπης-Κίνας 2018 και τις δυνατότητες που δίνονται στη συμμαχία να συμμετάσχει.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά