Ο περιπατητικός τουρισμός στην Τήνο

08-11-17 | ΦΟΡΕΙΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 η Συνάντηση Συλλόγων και Φορέων της Τήνου που διοργάνωσε η Αδελφότητα των Εν Αθήναις Τηνίων. Το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης ήταν η τουριστική προβολή του νησιού και ειδικότερα η ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού μέσα από τη χαρτογράφηση των μονοπατιών της Τήνου.

Παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Τήνου κ. Αναστασίας Δεληγιάννη, που μαζί με τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο της «Paths of Greece», έκαναν ενημέρωση για το ολοκληρωμένο project των διαδρομών που μπορεί να ακολουθήσει ένας περιπατητής στο νησί, κάτι που ενισχύεται με τη χρήση της τεχνολογίας μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα, χάρτες, φωτογραφίες, σημάνσεις κλπ.

Η παρουσίαση εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν ή να εκφράσουν τις απορίες τους επί του θέματος, αναπτύσσοντας έναν αμφίδρομο και γόνιμο διάλογο με τη κ. Δεληγιάννη.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πρασίνου» κ. Ιωάννης Ψάλτης ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς και την ιστορία του Συλλόγου, παρότρυνε τους συμμετέχοντες συλλόγους να αναπτύξουν τις καλλιέργειες φυτών που ευδοκιμούν στην Τήνο.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η επισκευή του Φάρου της Λειβάδας. Για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μίλησε ο κ. Μάρκος Αλβέρτης από τον Σύλλογο Στενής «Ο Τσικνιάς», ενώ για το θέμα υπήρξαν πολλές επισημάνεις και τοποθετήσεις.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Εν Αθήναις Τηνίων Μανώλης Σκαρής ενημέρωσε τους Συλλόγους της Έξω Μεριάς για την πορεία του έργου της προτομής του ιατρού Αλκιβιάδη Σκούταρη, που θα έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από είκοσι εκπρόσωποι Συλλόγων του νησιού και εκτός από την Αντιδήμαρχο κ. Αναστασία Δεληγιάννη, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου και Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Κορνάρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Τζες, ο Εκπρόσωπος της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών Ιάκωβος Ρήγος καθώς και μέλη από το ΔΣ του Συλλόγου «Φίλοι της Τήνου».

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google