ECTAA: Ενιαία πακέτα για μεταφορές διαφορετικών μορφών ζητούν οι καταναλωτές

19-10-17 | ΦΟΡΕΙΣ

H διασύνδεση των μεταφορών και ο συνδυασμός μεταφορών διαφορετικών μορφών είναι κρίσιμοι παράγοντες για την ευημερία του Ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου και χρειάζεται να διασφαλισθούν οι συνθήκες για ανεμπόδιστες συνδυαστικές μεταφορές, τονίζει η Ένωση Ευρωπαίων Τουριστικών Γραφείων και Τουρ Οπερέιτορ, ECTAA.

Τα 70.000 τουριστικά γραφεία και τουρ οπερέιτορ που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη καταγράφουν όλο και περισσότερα αιτήματα από τους καταναλωτές για ανεμπόδιστα ταξίδια που περιλαμβάνουν διαφορετικές μορφές μεταφοράς και κατά προτίμηση σε μία και μοναδική κράτηση με ενιαίο κόστος.

Στο Φόρουμ Ευρωπαϊκού Τουρισμού, που διεξάγεται σήμερα, 19 Οκτωβρίου, στο Ταλίν υπό την αιγίδα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Εσθονίας θα υπάρξει ένα ειδικό πάνελ συζητήσεων που θα αφορά τις μεταφορές και τη συνδεσιμότητα και θα εξετασθούν τρόποι με τους οποίους αυτά τα στοιχεία του ταξιδίου μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου. 

Η Merike Hallik, πρόεδρος της ένωσης ευρωπαϊκών τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ, θα επισημάνει ότι η βελτίωση της συνδεσιμότητας είναι βασικός παράγοντας ενίσχυσης των ταξιδίων και του τουρισμού.

Ενώ η ελευθέρωση των αερομεταφορών και η προοδευτική ελευθέρωση των μεταφορών στους σιδηροδρόμους έχουν βελτιώσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα στην Ευρώπη μέσω περισσότερων επιλογών, περισσότερων δρομολογίων και πιο προσιτών οικονομικά υπηρεσιών, οι προσδοκίες των καταναλωτών δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί.

Τα ταξίδια με συνδυασμό υπηρεσιών προγραμματισμού μεταφορών υπάρχουν όμως η αγορά αυτή είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη και μη διασυνδεδεμένη. 

Βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από την κράτηση και πώληση πολλών συνδυαστικών μεταφορών. 

Η βιομηχανία χρειάζεται ένα καλό ρυθμιστικό περιβάλλον που προωθεί τη συνδεσιμότητα, όχι απλώς εντός Ευρώπης, αλλά και στις σημαντικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού, και δίνει τη δυνατότητα για ανάπτυξη των υπηρεσιών μεταφορών διαφορετικών μορφών.

Χρειαζόμαστε, τόνισε η κ. Hallik, μια αποτελεσματική πολιτική για τις μεταφορές διαφορετικών μορφών για να δώσουμε τη δυνατότητα στα ταξίδια και τον τουρισμό να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο. Πρόκειται για ζήτημα υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά μεταφορών, είπε.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ