WTTC: O υπερ-τουρισμός στην Ευρώπη αντικείμενο έρευνας

29-08-17 | ΦΟΡΕΙΣ

Tο "καυτό" ζήτημα του υπερ-τουρισμού σε μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς και οι αντιδράσεις που προκαλούνται από τους κατοίκους, σκοπεύει να διερευνήσει η νέα ηγεσία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC.

Στο πλαίσιο αυτό, το WTTC έχει αναθέσει στη McKinsey έρευνα σχετικά με τον υπερτουρισμό, με στόχο στη συνέχεια να αποτελέσει τη βάση για τις συζητήσεις με τις τοπικές αρχές.

Η νέα πρόεδρος, Gloria Guevara, δήλωσε ότι στόχος του Συμβουλίου είναι να συνεργασθεί με τοπικές αρχές για να εξευρεθεί η καλύτερη λύση.

Η κ. Guevara αναγνώρισε, σχετικά με τον υπερτουρισμό, ότι «υπάρχει ζήτημα» και διευκρίνισε ότι ο ρόλος του WTTC θα είναι να συνεργασθεί με τις τοπικές αρχές και με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να εξευρεθεί ένας τρόπος να ξεπεραστεί.

Οι ταξιδιώτες, είπε, δημιουργούν θέσεις εργασίας και εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από τις θέσεις αυτές, όμως πρέπει να προστατεύσουμε τους προορισμούς.

Το πρόβλημα του υπερτουρισμού και των διαμαρτυριών που προκαλεί στους κατοίκους γιγαντώνεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επικεφαλής μάρκετινγκ του Αμστερνταμ, Frans van der Avert, προειδοποιεί ότι οι ιστορικές πόλεις της Ευρώπης «πεθαίνουν» υπό το ζυγό του τουρισμού, ιδιαίτερα οι μικρότερες οι οποίες, όπως είπε, καταστρέφονται από τους επισκέπτες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του WTTC εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν είναι η κρουαζιέρα αλλά χρειάζεται προγραμματισμός και διαχωρισμός ζωνών, επάνω στα οποία θα καταθέσει τις προτάσεις της η McKinsey βάσει των πορισμάτων της έρευνας.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων