Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας-Τουρισμού-Κρουαζιέρας στο Κατάκολο

05-08-17 | ΦΟΡΕΙΣ

Με την ελπίδα αλλά και την στρατηγική στόχευση να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική οικονομία της περιοχής, το Φεστιβάλ «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ» ανοίγει τις πύλες του στο Κατάκολο και περιμένει τους κατοίκους της Ηλείας, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του τόπου.

Σήμερα το βράδυ στις 9.00 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια με ισχυρή την παρουσία των φορέων αλλά και των εκπροσώπων Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διονύσης Καλαματιανός. Παράλληλα το "παρών" θα δώσει ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Ακόμη τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει ο πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας και αναμένεται να παρευρεθούν και οι βουλευτές του Νομού όπως και η ηγεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος με επικεφαλής τον κ. Κατσιφάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παρευρεθουν στηρίζοντας αυτή τη νέα προσπάθεια στο λιμάνι, μεγάλες Ναυτιλιακές Εταιρείες και κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν σχέση με το Κατάκολο και τον τουρισμό του.

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας διοργανώνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Η πραγματοποίηση του 5-8 Αυγούστου στο Κατάκολο, συμπίπτει με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο λιμάνι, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη δώσει ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό χρώμα το φετινό καλοκαίρι.

Στο Φεστιβάλ που θα μας εκπλήξει και με δρώμενα σχετικά με την γευσιγνωσία και την παράδοσή μας έχουν στηθεί περίπτερα στον εκθεσιακό του χώρο που αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες οι οποίοι με τη σειρά τους, μπορούν να συλλέγουν οποιαδήποτε πληροφόρηση επιθυμούν για όσα βλέπουν.

Συμμετέχουν εξαγωγικές και μεγάλες εταιρείες από την περιοχή μας, προβάλλοντας τα τοπικά – παραδοσιακά μας προϊόντα, ενώ περίπτερα θα έχουν οι Δήμοι της Ηλείας και πολλά Επιμελητήρια. Αξιοσημείωτη είναι τέλος και η συμμετοχή εταιρειών στον τομέα του Τουρισμού και της Κρουαζιέρας που θα αποτελέσουν μια ξεχωριστή εικόνα του Φεστιβάλ.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google