Η Χαλκιδική στο Συμπόσιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Παγγαίου

04-07-17 | ΦΟΡΕΙΣ

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των συνεργειών που αναπτύσσει, συμμετείχε στο 1ο Συμπόσιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικού Παγγαίου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Αμφίπολης, με στόχο την προβολή και την τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης και των όμορων δήμων με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και τη μετατροπή της σε προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ Γρηγόρης Τάσιος: «Το μοντέλο ήλιος-θάλασσα έχει παρέλθει και ήρθε-αν και καθυστερημένα- η ώρα να επενδύσουμε στις ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο πολιτιστικός τουρισμός.

Είναι ευκαιρία να σχεδιάσουμε εξ αρχής, ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό προϊόν που θα περιλαμβάνει τους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, Δίον-Βεργίνα-Πέλλα-Σχολή Αριστοτέλη (Νάουσα)-Θεσσαλονίκη-Αρχαία Όλυνθος-Αρχαία Στάγειρα-Αμφίπολη.

Πήραμε την πρωτοβουλία να δώσουμε το "παρών", ως Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, στο 1ο αυτό Συμπόσιο Τουριστικής Ανάπτυξης για να δείξουμε την συμπαράσταση μας στην καινούρια αυτή προσπάθεια ανάδειξης του Δυτικού Παγγαίου και να δηλώσουμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας όσο και θέματα προβολής και προώθησης».

Ο Πρόεδρος του ΤΟΧ, κ. Τάσιος ανανέωσε το ραντεβού του με τον πρόεδρο του Συμποσίου, κ. Δημήτριο Γαρούφα τον Σεπτέμβριο όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητηθούν τα αποτελέσματα του Συμποσίου και να μπουν οι βάσεις για μία στενή συνεργασία μεταξύ των όμορων δήμων.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι