Διεθνές εργαστήριο του ΠΟΤ στη Αλεξανδρούπολη για το Δρόμο του Μεταξιού

03-05-17 | ΦΟΡΕΙΣ

To πρώτο Διεθνές Εργαστήριο του δυτικού τμήματος Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού διεξήχθη στις 26 και 27 Απριλίου 2017 στην Αλεξανδρούπολη. Το γεγονός συνδιοργάνωσαν ο ΠΟΤ, το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το εργαστήριο αποτελεί το πρώτο πρακτικό σκαλοπάτι της πρωτοβουλίας που ανέπτυξε ο  ΠΟΤ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως τμήμα του πρότζεκτ «Αναβαθμίζοντας την Αντίληψη για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό».

Η πρωτοβουλία για την τουριστική ανάπτυξη του δυτικού μέρους του Δρόμου του Μεταξιού στοχεύει στην αναζωογόνηση και επανακαθορισμό της κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού που διαχέεται μέσα στην Ευρώπη ή του δυτικού μέρους του Δρόμου του Μεταξιού.

Με τη συμμετοχή πολλών διαφορετικών συνεργατών στην Ευρώπη, αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση και διαφοροποίηση της τουριστικής προσφορά των προορισμών που συμμετέχουν στο δυτικό μέρος του Δρόμου του Μεταξιού αλλά και στην αναβάθμιση της περιφερειακής συνεργασίας και διασυνοριακών συνεργειών.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν 3 πάνελ που συζήτησαν για τις προκλήσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη του δυτικού τμήματος Δρόμου του Μεταξιού ως υπερ-εθνικό τουριστικό μονοπάτι, τις δυνατότητες για το μάρκετινγκ και τα πρακτικά βήματα που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να διασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη επιτυχία και βιωσιμότητα του πρότζεκτ.

Επίσης, ιδρύθηκε ομάδα που θα ηγείται της προσπάθειας για διασφάλιση των συντονισμένων προσπαθειών. 

Όπως δήλωσε ο γ.γ. του ΠΟΤ, κ. Ταλέμπ Ριφάι, σήμερα, μετά από φυσικό και πολιτισμικό πλούτο που εκτείνεται χιλιάδες χρόνια, βρισκόμαστε στη θέση να απορρίψουμε τις επιβλαβείς παγκόσμιες τάσεις και να αναβιώσουμε έναν δρόμο ικανό να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και σχετιζόμαστε με τα ταξίδια. Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλύτερο μέρος από την Ελλάδα για τη διοργάνωση ενός γεγονότος για τον Ευρωπαϊκό Δρόμο του Μεταξιού και την κληρονομιά του.

Η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά δήλωσε: «O τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους και τα έθνη. Προωθεί την σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη. Κτίζει γέφυρες συνεργασίας και ανοίγει δρόμους ευημερίας. Έτσι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε την οργάνωση του πρώτου διεθνούς εργαστηρίου που αποτελεί τμήμα αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας.

Το εργαστήριο παρακολουθησαν ο Περιφερειάρχης Α-ΜΘ, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και ο γ.γ. του ΕΟΤ. Σημαντικές εισηγήσεις έκαναν, μεταξύ άλλων, μέλη-συνεργάτες του ΠΟΤ από την TripAdvisor, το Fundación Turismo Valencia, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξεναγών και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Ιράκ.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο