H HOTREC για τις παραπλανητικές online τουριστικές υπηρεσίες

12-04-17 | ΦΟΡΕΙΣ

H Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχείων, Εστίασης και Καφέ στην Ευρώπη HOTREC χαιρετίζει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αρχών προστασίας καταναλωτή στην ανάδειξη αθέμιτων πρακτικών από online τουριστικά γραφεία.

Σε έρευνα που διενήργησε τον Οκτώβριο του 2016, η Επιτροπή εντόπισε περιπτώσεις μη αξιόπιστων τιμών στα δύο τρίτα των 352 συνολικά ιστοτόπων σύγκρισης τιμών και ταξιδιωτικών κρατήσεων στην ΕΕ. Οι τιμές δεν ήταν αξιόπιστες σε 235 ιστοτόπους. 

Οι αρχές ζήτησαν από τους σχετικούς ιστοτόπους να ευθυγραμμίσουν τις πρακτικές τους με τη νομοθεσία της ΕΕ για τους καταναλωτές, η οποία τους υποχρεώνει σε πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις τιμές, και να παρουσιάζουν τις προσφορές τους κατά τρόπο σαφή, σε αρχικό στάδιο της διαδικασίας κράτησης.

Σύμφωνα με την HOTREC η έρευνα έριξε φως στα αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι καταναλωτές στις online ταξιδιωτικές υπηρεσίες οι οποίες ανήκουν σε αυτές που λαμβάνουν τα περισσότερα παράπονα από καταναλωτές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε ότι επιπλέον οι πολλές ιστοσελίδες προσέθεταν στοιχεία τιμής  σε μεταγενέστερο στάδιο της διαδικασίας κράτησης χωρίς να ενημερώνεται σαφώς ο καταναλωτής ή οι τιμές των προσφορών δεν αντιστοιχούσαν σε καμία διαθέσιμη υπηρεσία.

(Διαβάστε ακόμα: Έρευνα ΕΕ: 2 στους 3 ιστότοπους ταξιδιωτικών κρατήσεων είναι παραπλανητικοί)

«Η HOTREC εφιστά την προσοχή των ευρωπαϊκών θεσμών σε αθέμιτες και παραπλανητικές πρακτικές από διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες. Επίσης, στον κόσμο των ταξιδιωτικών πλατφορμων, συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγχουν την προσφορά απευθείας από τον πάροχο», δήλωσε ο CEO της HOTREC, Christian de Barrin.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour