Διεθνή Σύμβαση για την προστασία των τουριστών ετοιμάζει ο ΠΟΤ

09-02-17 | ΦΟΡΕΙΣ

Στην τελική φάση υλοποίησης βρίσκεται η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ανάπτυξη διεθνούς σύμβασης που θα προστατεύει τους τουρίστες και θα διασφαλίζει την ασφάλεια στον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η πρωτοβουλία λαμβάνεται στο πλαίσιο της ανάγκης να προσαρμοσθεί το παγκόσμιο νομοθετικό πλαίσιο στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει και στην επικράτηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων. 

Η 9η συνεδρίαση του Working Group με αντικείμενο τη Διεθνή Σύμβαση για την «Προστασία των Τουριστών και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των Παρόχων Τουριστικών Υπηρεσιών», διεξήχθη στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017.

Οι συζητήσεις εστιάσθηκαν στην αναβάθμιση του προσχεδίου της Σύμβασης με την ενσωμάτωση σε αυτήν επισημάνσεων από τα κράτη-μέλη του ΠΟΤ και από μέλη του Working Group στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης που διήρκησε από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2016.

Η προστασία των τουριστών σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης, η αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες και η κοινοποίηση πληροφοριών, είναι ζητήματα ύψιστης σημασίας για τον ΠΟΤ, μαζί με τη γενική προστασία των τουριστικών ως καταναλωτών. 

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της Σύμβασης και στόχος είναι να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών. 

Η τελική συνεδρίαση του Working Group θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Μαρτίου 2017 στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΤ στη Μαδρίτη, με κύριο στόχο την οριστικοποίηση του περιεχομένου του προσχεδίου της Σύμβασης, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί στο 22ο Γενικό Συμβούλιο του ΠΟΤ στην Κίνα, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο ΠΟΤ επεξεργάζεται το προσχέδιο για τη Σύμβαση από το 2011.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι