HOTREC: Σεμινάριο e-learning για τις υποδομές ΑΜΕΑ στα ξενοδοχεία

19-01-17 | ΦΟΡΕΙΣ

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα APP TOUR YOU, που συντίθεται από ειδικούς στον τουρισμό, το μάρκετινγκ και την προσβασιμότητα, όπως το τουριστικό δίκτυο ENAT (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τον Προσβάσιμο Τουρισμού) και η HOTREC (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης), λανσάρει σεμινάρια e-Learning για διευθυντές και προσωπικό από μικρές και μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα προσφέρει βασικές γνώσεις και μερικές σημαντικές δεξιότητες που χρειάζονται στην εξυπηρέτηση πελατών με ειδικές ανάγκες καθώς και γνώσεις μετάδοσης της κατάλληλης πληροφόρησης στα χαρακτηριστικά προσβασιμοτητας των εγκαταστάσεών τους. 

Η χρηματοδότηση του πρότζεκτ γίνεται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκης Επιτροπής.

Η συμμετοχή στο Massive Open Online Course (MOOC) ειναι δωρεάν και ανοικτή για όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στον Προσβάσιμο Τουρισμό. 

"Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι 80 εκατ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνήθως δεν ταξιδεύουν μόνοι. Καλώ ιδιαίτερα τους ξενοδόχους να εκμεταλλευθούν το σεμιναριο προκειμένου να προωθήσουν τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας των εγκαταστάσεών τους", είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας και αντιπρόεδρος της HOTREC, Dr Ákos Niklai.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μπορούν εάν το επιθυμούν να περάσουν από γραπτή δοκιμασία και να λάβουν προσωπική βεβαίωση συμμετοχής. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν την επιχείρησή τους δωρεάν στο Pantou.org, το Μητρώο του Ευρωπαϊκού Προσβάσιμου Τουρισμού. 

Για εγγραφές πατήστε εδώ.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων