Ο ΠΟΤ ενισχύει τη συνεργασία με την ΕΕ

20-12-16 | ΦΟΡΕΙΣ

Σε πρόσφατη επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες, ο γ.γ. του ΠΟΤ, κ. Ταλέμπ Ριφάι, είχε συζητήσεις σχετικά με τους τρόπους που μπορει να ενισχυθεί η συνεργασία του Οργανισμού με την ΕΕ.

Ο κ. Ριφάι είχε συναντήσεις με ευρωπαίους Επιτρόπους από τους τομείς της Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού, κ. Tibor Navracsics, Περιβάλλοντος και Θαλάσσιων Υποθέσεων, κ. Karmenu Vella, Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Neven Mimica.

Ζητήματα όπως η σύνδεση μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού, η Μπλε Ατζέντα για την Ανάπτυξη της ΕΕ, στους ωκεανούς και τη βιοποικιλότητα, το Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη που έχει ανακηρυχθεί το 2017 και οι Βιώσιμοι Τουριστικοί Στόχοι, βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων.

Ο κ. Ριφάι συναντήθηκε ακόμα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βελγίου,  Kris Peeters και τον Φλαμανδό υπουργό μεταφορών και δημόσιεων έργων, Ben Weyets. Ο ΠΟΤ υπέγραψε συμφωνία με το υπουργείο Δημόσιων Σχέσεων της Φλάνδρας για την από κοινού ανάπτυξη σειράς οδηγιών για τον τουρισμό σε αξιοθέατα που έχουν ιστορικό πολέμων.

Επίσης, ο κ. Ριφάι, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, υπέγραψε συμφωνία με το Δίκτυο Ευρωπαϊκων Περιοχών Ανταγωνιστικού και Αειφόρου Τουρισμού (NECsTouR) με στόχο τη συνεργασία σε ζητήματα όπως η προώθηση του Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη το 2017.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή