ΠΟΤ: Συνέδριο για την πολιτιστική κληρονομιά και τον δημιουργικό τουρισμό

23-11-16 | ΦΟΡΕΙΣ

To Διεθνές Συνέδριο για τους Πολιτισμούς του Κόσμου και τον Δημιουργικό Τουρισμό διοργανώνουν ο ΠΟΤ  και το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2016 στη Σόφια.

Το Συνέδριο θα εξετάσει πώς ο δημιουργικός τουρισμός μπορεί να παίξει ρόλο στην προάσπιση και προώθηση την πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στη δημιουργία κοινωνικο-οικονομικού οφέλους.

Το 2015 σχεδόν 1,2 δις. διεθνείς τουρίστες ταξίδεψαν στον κόσμο και ο ΠΟΤ κάνει πρόβλεψη για συνεχιζόμενη ανάπτυξη τα ερχόμενα έτη, εκτιμώντας ότι ο πολιτιστικός τουρισμός αντιπροσωπεύει το 40% του συνόλου των διεθνών τουριστικών αφίξεων, όπως διαπιστώνεται  στην έκθεση «Tourism and Culture Synergies».

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους οι πολιτισμοί του κόσμου μπορούν να αναζωογονηθούν μέσα από συνεργασίες με δημιουργικές βιομηχανίες, όπως η αρχιτεκτονική, το ντιζάιν, οι τέχνες, η τεχνολογία και η επιστήμη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ο Max Foster του CNN, θα συμμετάσχουν 20 υπουργοί τουρισμού από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να εξετάσουν πώς τα αποτελεσματικά μοντέλα συνεργασίας μπορούν να αναπτυχθούν με στόχο να συμβάλλουν στη διαφύλαξη και προώθηση των πολιτισμών, δημιουργώντας οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι