O Α. Ανδρεάδης στο Bloomberg: To GREXIT δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα

15-01-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

To GREXIT δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στο Bloomberg. 

Ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του ΣΕΤΕ με το υποθετικό σενάριο που κάνει λόγο για έκρηξη του ελληνικού τουρισμού σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, αφού, όπως υποστήριξε, ο τουρισμός είναι ο αντικατοπτρισμός του τρόπου ζωής των κατοίκων κάθε χώρας και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου αν οι κάτοικοί της βρεθούν στα όρια της φτώχιας.

Αναφερόμενος στο βαθμό που επηρεάζονται οι κρατήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα από τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι οι εκλογές σε μια δημοκρατική χώρα δεν επηρεάζουν τον τουρισμό της, όμως η συζήτηση περί grexit και περί ελληνικής κρίσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κρατήσεις.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, όπως είπε, αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν καταφέρει να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ, λόγω της πτώσης του ευρώ που κάνει πιο φθηνή την Ελλάδα στις χώρες αυτές, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης.

Στη Γερμανία, είπε, εντοπίζεται αυτή την περίοδο μικρότερος ρυθμός ανάπτυξης των κρατήσεων επειδή γίνεται συζήτηση στη χώρα για την ελληνική κρίση και υπάρχουν δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, όμως αυτό αποτελεί πολιτικό ζήτημα, όπως επισήμανε ο κ. Ανδρεάδης.

Ωστόσο, κατέληξε, «δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή».

Για τα all inclusive στην Ελλάδα, o κ. Ανδρεάδης είπε ότι γίνεται προσπάθεια διαμόρφωσης ειδικών πακέτων που θα προσφέρονται μόνο στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνουν υπηρεσίες εστίασης και έξω από το ξενοδοχείο, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία.

Όσο για τη ρωσική αγορά, ο κ. Ανδρεάδης προβλέπει για το 2015 απώλειες που θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος, δηλαδή γύρω στο 10%, οι οποίες όμως θα υπερκαλυφθούν από άλλες αγορές όπως η Γαλλία, το Ην. Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ακόμα και η Πολωνία.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή