Η Ελλάδα ο μεγάλος νικητής στη γερμανική αγορά το 2014- είχε την υψηλότερη αύξηση αφίξεων με 19%

03-01-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

H Ελλάδα ήταν ο νικητής προορισμός σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 στη γερμανική αγορά, μπροστά από την Ισπανία και την Τουρκία, ενώ η Αίγυπτος υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του fvw.

Η Ελλάδα, στο οικονομικό έτος που έληξε τον Οκτώβριο του 2014, είχε τη μεγαλύτερη αύξηση (19%) στις αεροπορικές αφίξεις από τη Γερμανία, ποσοστό που μεταφράζεται σε πάνω από 2 εκατ. αφίξεις, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (με 19%) είχε η Αίγυπτος με μόλις 714.000 αεροπορικές αφίξεις από τη Γερμανία το 2014, από 885.000 το προηγούμενο έτος.

Ο συνολικός αριθμός των τουριστών που πετούν από τη Γερμανία σε κοντινούς προορισμούς και προορισμούς μεσαίων αποστάσεων αυξήθηκε κατά 5,4% σε 19.940.000 κατά το έτος που έληξε τον Οκτώβριο 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται σε στοιχεία από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία και την TUI Γερμανίας.

Η Ισπανία παρέμεινε μακράν ο πιο δημοφιλής προορισμός των Γερμανών, με μια αύξηση 6,9% και 8,9 εκατομμύρια Γερμανών τουριστών που έφθασαν αεροπορικώς. Οι Βαλεαρίδες είχαν σταθερή αύξηση κατά 3,3% σε 4,4 εκατομμύρια αφίξεις, τα Κανάρια Νησιά στα ύψη με μια αύξηση 17%, στα 2,9 εκατομμύρια (χάρη στην πτώση των χειμερινών διακοπών στην Αίγυπτο), ενώ η ηπειρωτική Ισπανία ήταν σταθερή, με 1,6 εκατομμύρια αφίξεις.

Η Τουρκία παρέμεινε στη δεύτερη θέση με μια αύξηση 2,4% σε 3,9 εκατομμύρια τουρίστες που ταξιδεύουν αεροποριώς από τη Γερμανία, ενώ η Ιταλία κατέγραψε αύξηση κατά 5,9% σε 2,3 εκατ, αφίξεις. 

Η Αίγυπτος, που είχε τη μεγαλύτερη πτώση, παρουσιάζει μια σαφή ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες, με αύξηση των κρατήσεων που σηματοδοτούν μια καλύτερη χειμερινή περίοδο.

Μεταξύ των μικρότερων προορισμών, το Ισραήλ (+ 41%) έκανε την επάνοδο του το 2014 στη γερμανική αγορά, λόγω των καλύτερων συνθηκών ασφαλείας, η Τυνησία (+ 16%) δείχνει να ανακτά το χαμένο έδαφος, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αφίξεις Γερμανών και στο  Μαρόκο (+ 10%), τη Βουλγαρία (+ 3,6%) και τη Μάλτα (+ 3,8%). Η Πορτογαλία και η Κροατία παρέμειναν στάσιμες, ενώ η Κύπρος είδε μια πτώση κατά 13% του αριθμού των Γερμανών τουριστών που φθάνουν αεροπορικώς.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»