ABTA: η Πελοπόννησος στους 12 ανερχόμενους προορισμούς για το 2015 - ποιες είναι οι τάσεις της βρετανικής αγοράς

28-12-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Στη δωδεκάδα των κορυφαίων ανερχόμενων ταξιδιωτικών προορισμών για το 2015 στην βρετανική αγορά, συμπεριέλαβε την Πελοπόννησο η ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων και τουρ οπερέιτορ, ABTA.

Σύμφωνα με την κατάταξη που ονοματίζει «Destinations to watch» για το 2015, περιλαμβάνονται τόσο μακρινοί όσο και κοντινοί προορισμοί, οι οποίοι αναμένεται να εξάψουν τη φαντασία των ταξιδιωτών το νέο έτος. 

Αυτοί είναι…

1. Αυστρία

2. Μποτσουάνα

3. Κούβα

4. Δομινικανή Δημοκρατία

5. Ιαπωνία

6. Λετονία

7. Λα Γκομέρα (Ισπανία)

8. Νορβηγία

9. Ακτές Ειρηνικού (ΗΠΑ)

10. Σιγκαπούρη

11. Ολλανδία

12. Πελοπόννησος (Ελλάδα)

H κατάταξη περιλαμβάνεται στην έκθεση ταξιδιωτικών τάσεων για το 2015 της Abta. 

Υπενθυμίζεται οτι το επόμενο ετήσιο συνέδριο της ΑΒΤΑ θα διοργανωθεί στη Μεσσηνία, από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου του 2015 στο Costa Navarino.

Στο συνέδριο “The Travel Convention”, με διοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 600 μέλη της ABTA καθώς και εκπρόσωποι εταιριών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, όπως και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα.

Το ετήσιο συνέδριο της ABTA θεωρείται κορυφαίο τουριστικό event και εκτιμάται ότι στις περιοχές όπου πραγματοποιείται η τουριστική κίνηση από τη Μεγάλη Βρετανία αυξάνεται κατά 25% μέσα σε λίγους μήνες από τη διοργάνωσή του.

Value for money & διακοπές πόλης στις ισχυρότερες ταξιδιωτικές τάσεις του 2015

Στο δελτίο της Abta για τις ταξιδιωτικές τάσεις το 2015, αναφέρονται τα εξής στοιχεία:

-οι ταξιδιώτες μεγάλων οικονομικών δυνατοτήτων συντελούν σημαντικά στην ανάκαμψη του τουρισμού ενώ το value for money θα κυριαρχήσει στην τουριστική αγορά το 2015. Η εμπιστοσύνη του καταναλωτή επιστρέφει, με τους περισσότερους καταναλωτές (20%) να προγραμματίζουν διακοπές το 2015 έχοντας την πρόθεση να ξοδέψουν περισσότερα, έναντι όσων (15%) σκοπεύουν να περικόψουν τις ταξιδιωτικές δαπάνες το έτος αυτό. Η τάση αυτή υποβοηθάται κυρίως από τους ταξιδιώτες υψηλής οικονομικής στάθμης, με την υπόλοιπη αγορά να κυριαρχείται από την τάση value for money.

-οι εύρωστοι οικονομικά εγκαταλείπουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία. Αν και καταλαμβάνουν μικρό ποσοστό του συνόλου της αγοράς, φαίνονται διατεθειμένοι να αυξήσουν την ταξιδιωτική τους δραστηριότητα το 2015. Ήδη, το 2014, ο μέσος όρος του αριθμού διακοπών διαμορφώθηκε σε 3 ανά άτομο, ενώ οι υψηλόμισθοι έκαναν 4,7 διακοπές ανά άτομο κατά μέσο όρο. 

-Οι ταξιδιώτες αυξάνουν τις ταξιδιωτικές δαπάνες και την περίοδο των διακοπών, με γνώμονα το value for money, συνδυάζοντας στοιχεία όπως εκδηλώσεις ή εμπειρίες με τις διακοπές τους, οι οποίες δεν περιορίζονται σε έναν μόνο προορισμό και περιλαμβάνουν δραστηριότητες και προκλήσεις. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της πακέτων διακοπών έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση της τάσης. 

-Πολλοί βρετανοί προγραμματίζουν διακοπές σε νέους προορισμούς το 2015. Σχεδόν το ένα τρίτο (35%) πιστεύει ότι το 2015 θα κάνει διακοπές σε χώρα που δεν έχει ξαναπάει. 

-Η ενσωμάτωση στον τρόπο ζωής των κατοίκων του προορισμού είναι το ζητούμενο όλων των ταξιδιωτών καθώς αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες διακοπών. 

-Αναμένεται άνθιση των θεματικών εορτασμών σε προορισμούς του εξωτερικού, όπως επέτειοι, γάμοι κτλ.

-Οι διακοπές πόλης (city break) το 2014 ξεπέρασαν σε προτιμήσεις τις διακοπές στη θάλασσα και μέσα στο 2015 αναμένεται να συνεχίσουν να κρατούν την πρώτη θέση, με το 43% των βρετανών να προγραμματίζουν διακοπές πόλης και το 42% να επιθυμεί διακοπές στη θάλασσα.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»