Άρθρο για το μπουγατσάν, ένα νέο έδεσμα που πριν λίγους μήνες επινόησε ο Δημήτρης Κοπαράνης στη Θεσσαλονίκη και συνδυάζει τη μπουγάτσα με το κρουασάν, φιλοξενεί η εφημερίδα Guardian, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη απήχηση που έχει στο κοινό της πόλης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το γλυκό ήταν προϊόν της οικονομικής κρίσης και της γενιάς του Ίνσταγκραμ, καθώς, ενθουσιασμένος από τη δημιουργία του, ο σεφ του καφέ Estrella στη Θεσσαλονίκη κατάφερε δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του μπουγατσάν στην πλατφόρμα αυτή να το κάνει «μόδα».
Η επιτυχία του Estrella, που άνοιξαν το 2013 ο Κώστας Καπετανάκης και η σύζυγός του Μαρία, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μπουγατσάν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μπουγατσάν έχει ωραία γεύση και εικόνα, ειδικά όταν έχει και σοκολάτα.
Ο σεφ του καφέ, προετοιμάζει νέες πειραματικές γεύσεις όπως σαλάτες που σερβίρονται σε βάζα μαρμελάδας και πίτσες από ζύμη που χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό θεσσαλονικιώτικο κουλούρι.
Η τελευταία καινοτομία του είναι το γαλλική εκλέρ από ελληνικές πρώτες ύλες, όπως ταχίνι, τσάι του βουνού και μαστίχα σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Χατζηφωτίου. Επίσης έχει κάνει μια εκδοχή του γλυκού πουράκι.
«Θέλουμε οι άνθρωποι να διασκεδάζουν με το φαγητό», δηλώνει στην εφημερίδα ο σεφ, κ. Κοπαράνης.