Το μπουγατσάν "αρέσει" και στην Guardian

03-12-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Άρθρο για το μπουγατσάν, ένα νέο έδεσμα που πριν λίγους μήνες επινόησε ο Δημήτρης Κοπαράνης στη Θεσσαλονίκη και συνδυάζει τη μπουγάτσα με το κρουασάν, φιλοξενεί η εφημερίδα Guardian, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη απήχηση που έχει στο κοινό της πόλης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το γλυκό ήταν προϊόν της οικονομικής κρίσης και της γενιάς του Ίνσταγκραμ, καθώς, ενθουσιασμένος από τη δημιουργία του, ο σεφ του καφέ Estrella στη Θεσσαλονίκη κατάφερε δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του μπουγατσάν στην πλατφόρμα αυτή να το κάνει «μόδα».

Η επιτυχία του Estrella, που άνοιξαν το 2013 ο Κώστας Καπετανάκης και η σύζυγός του Μαρία, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μπουγατσάν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μπουγατσάν έχει ωραία γεύση και εικόνα, ειδικά όταν έχει και σοκολάτα. 

Ο σεφ του καφέ, προετοιμάζει νέες πειραματικές γεύσεις όπως σαλάτες που σερβίρονται σε βάζα μαρμελάδας και πίτσες από ζύμη που χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό θεσσαλονικιώτικο κουλούρι.

Η τελευταία καινοτομία του είναι το γαλλική εκλέρ από ελληνικές πρώτες ύλες, όπως ταχίνι, τσάι του βουνού και μαστίχα σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Χατζηφωτίου. Επίσης έχει κάνει μια εκδοχή του γλυκού πουράκι.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να διασκεδάζουν με το φαγητό», δηλώνει στην εφημερίδα ο σεφ, κ. Κοπαράνης.

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα