H φθινοπωρινή Μύκονος στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Μανχάτταν

10-11-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Την άγνωστη πλευρά της φθινοπωρινής Μυκόνου, η οποία επιφυλάσσει εκπλήξεις και δραστηριότητες ανεκμετάλλευτες ακόμη σε προσιτές τιμές, αναδεικνύει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο Μανχάτταν amNEWYORK.

Όπως αποδεικνύει το δημοσίευμα, το διάσημο ελληνικό νησί που αντιπροσωπεύει το ελληνικό καλοκαίρι στο εξωτερικό, ενδείκνυται για τουρισμό ακόμη και τον Οκτώβριο, τον μήνα που επιλέγει να ταξιδέψει μερίδα επισκεπτών εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και λόγω των χαμηλών τιμών που μπορούν να πετύχουν. 

Η διανυκτέρευση κόστισε στον συντάκτη του άρθρου 50 ευρώ και παρότι ανακάλυψε ότι καμία δραστηριότητα δεν προσφέρεται στο νησί μετά τη λήξη της θερινής σεζόν, διαπίστωσε ότι τα πλεονεκτήματα στην περιοχή την εποχή αυτή είναι πολλά. Συγκεκριμένα διαπίστωσε τα εξής:

-Οι τιμές είναι καλές

Flights from New York to Greece are much

Οι πτήσεις από Νέα Υόρκη προς Ελλάδα είναι πολύ πιο προσιτές εκτός σεζόν, με μερικές πτήσεις προς Αθήνα να μην ξεπερνούν τα 500 δολάρια. Το πλοίο από την Αθήνα στη Μύκονο κοστίζει 35 ευρώ περίπου και τα ξενοδοχεία του νησιού, ειδικά όσα βρίσκονται δίπλα σε παραλία, ρίχνουν εντυπωσιακά τις τιμές τους συγκριτικά με το καλοκαίρι. Η διανυκτέρευση στο Mykonos Beach Hotel στον Πλατύ Γιαλό, το καλοκαίρι κοστίζει 400 ευρώ ενώ τον Οκτώβριο πέφτει στα 50 ευρώ τη βραδιά. Πακέτα που περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή για την Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, προσφέρονται από site προσφορών όπως τα Groupon Getaways και Living Social Escapes.

Ωστόσο, ο συντάκτης προειδοποιεί για τον καιρό αυτή την εποχή, καθώς, όπως αναφέρει, παρατηρούνται άνεμοι οι οποίοι εμποδίζουν την ομαλή ροή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

-Η φύση είναι γαλήνια

Given its milder temperatures and emptier streets, spring

Λόγω των ηπιότερων θερμοκρασιών και της μικρότερης κίνησης, η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές για ενοικίαση γουρούνας και εξερεύνηση της υπαίθρου. Επιχειρήσεις ενοικιάσεων τέτοιων οχημάτων παραμένουν ανοικτές στη χώρα της Μυκόνου. 

Σε μια βόλτα, αναφέρει ο συντάκτης, μπορεί κανείς να δει άλογα, πρόβατα, γαϊδούρια, πελεκάνους και αγελάδες, τους περίφημους ανεμόμυλους του νησιού, τον ερημωμένο φάρο Αρμενιστή, την εκκλησία Παραπορτιανή και το μοναστήρι Παναγιά Τουρλιανή. 

-Πανέμορφρες παραλίες

Though markedly less predictable, the weather in Mykonos

Παρότι είναι λιγότερο προβλέψιμος ο καιρός αυτή την εποχή, η Μύκονος εξακολουθεί να έχει τον πιο θερμό και πιο ηλιόλουστο Οκτώβρη και τις ίδιες παραλίες που κάθε καλοκαίρι «βουλιάζουν» από κόσμο, ανταμείβοντας τον επισκέπτη του φθινοπώρου.

Βόλτα στον Πλατύ Γιαλό και στον Άγιο  Σώστη ή Πάνορμο. 

-Αυθεντικό φαγητό

Though it's situated well off the beaten path,

Προτείνεται η ταβέρνα της Kiki, η οποία παραμένει ανοικτή και σερβίρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.

-Εκπλήξεις σε κάθε γωνιά

Upon first glance, it's disheartening to find the

Με την πρώτη ματιά, η Μύκονος δίνει την αίσθηση της πόλης των φαντασμάτων. Όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς ανοικτά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια παραμένουν ανοικτά για τον επισκέπτη.

Η αγορά διαθέτει από επώνυμα ρούχα και σαπούνια από ελαιόλαδο έως είδη διακόσμησης και έργα τέχνης. Προτείνεται ποτό στο μπαρ Κατερίνα με θέα στη θάλασσα και στο Little Venice και έπειτα στάση για σουβλάκι στο μοντέρνο Pepper.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»