ΝΥ Times: Η αναγέννηση της Αθήνας μέσα από μια περιήγηση 36 ωρών

19-10-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Ένα οδοιπορικό στην Αθήνα διάρκειας 36 ωρών, στο οποίο αναδεικνύεται η επιστροφή της πόλης στη δημιουργικότητα και η αναγέννησή της με τη δημιουργία νέων καταστημάτων, εστιατορίων και καφέ, φιλοξένησε πρόσφατα η New York Times, παραθέτοντας σχετικό βίντεο με highlights από την ξενάγηση.

«Μετά από χρόνια δημοσιευμάτων που παρουσίαζαν την Αθήνα ως μια πρωτεύουσα υπό κατάρρευση η οποία λεηλατούνταν από συχνές διαδηλώσεις», αναφέρει η ελληνικής καταγωγής συντάκτρια του άρθρου Ιωάννα Κακίσση, η Αθήνα δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερά της. 

Τα νέα εστιατόριά της σερβίρουν παραδοσιακές γεύσεις από την Κρήτη και ελληνικό γιαούρτι, ενώ το Μουσείο Ακρόπολης, που λειτουργεί μόλις πέντε χρόνια και θεωρείται συστηματικά ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου, μαζί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το οποίο φέτος θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο, αποδεικνύουν ότι «ακόμα και οι δύσκολες περίοδοι έχουν τα καλά τους».

Το οδοιπορικό ξεκινά νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Σε αυτό παρουσιάζεται ο λόφος του Φιλοπάππου, όπου οι Έλληνες μαζεύονται κάθε Καθαρά Δευτέρα για το πέταγμα του Χαρταετού και συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο αλλά απίστευτη θέα στην Ακρόπολη. Αναφορά γίνεται και στην Πνύκα.

Η «ξενάγηση» συνεχίζει με την πελοποννησιακή κουζίνα του εστιατορίου Manimani που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου προτείνεται δοκιμή του γιαουρτιού ως επιδόρπιο και σε πιάτα με χυλοπίτες. Αργότερα, για τους χορτοφάγους προτείνεται το Avocado στο Σύνταγμα.

Ακολουθεί επίσκεψη στην Ακρόπολη, η οποία φιλοξενεί τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα του μνημείου, τα οποία ξεκινούν από την εποχή του παλαιότερου κτίσματος της Ακρόπολης, του δωρικού περίπτερου ναού Εκατόμπεδου, και φτάνουν στον Παρθενώνα από τον οποίο αναπαρίστανται τμήματα της ζωφόρου του, μέρος των οποίων βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Στη συνέχεια περιήγηση στα εστιατόρια, καφέ, μπαρ στους δρόμους από το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι. Αναφορά στο αρτοποιείο/καφέ Μελίαρτος που χρησιμοποιεί τοπικά υλικά στις πίτες και τα παγωτά του, ενώ προτείνεται και η δοκιμή λουκουμάδων και στους χίπστερ που συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Το Heteroclito wine bar διαθέτει ποικιλία ελληνικών κρασιών, από τα οποία προτείνεται ο Μελισσόκηπος της Κρήτης με τη συνοδεία ξηρού ανθότυρου Χανίων και καπνιστού, πικάντικου τυριού από τη Νάουσα.

Το Art Foundation (TAF) και το Six d.o.g.s αναφέρονται ως το σπίτι των σύγχρονων καλλιτεχνών της πόλης. Για καφέ προτείνεται το Cafe Taf στα Εξάρχεια και στη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τα καταστήματα με ρούχα και κοσμήματα αναβιώνουν, προσφέροντας στο κοινό δημιουργίες ελλήνων σχεδιαστών σε προσιτές τιμές (Koukoutsi, Zeus & Dione, Forget Me Not), ενώ προτείνεται και επίσκεψη από το Καλλιμάρμαρο και μια στάση στο καφέ Αίγλη για τυραμισού.

Στα προσιτά μέρη για φαγητό είναι το Μαύρο Πρόβατο, ενώ το διακεκριμένο Funky Gourmet στον Κεραμικό προτείνεται ως μια πιο ακριβή επιλογή. 

Για πρωινό γίνεται αναφορά στο Nice N’ Easy καφέ, το καφέ του ξενοδοχείου New στο Σύνταγμα, και για εξορμήσεις εκτός του κέντρου της πόλης προτείνεται η λίμνη Βουλιαγμένης και η πλαζ του Αστέρα για μπάνιο, ως το πιο «λαμπερό» σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

 

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή