EOT Γερμανίας: αφιέρωμα στην Ελλάδα στο περιοδικό της Λέσχης Αυτοκινητιστών- Μύκονος και Ρόδος στην DW

09-09-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Πολυσέλιδο αποκλειστικό αφιέρωμα στον ελληνικό τουρισμό φιλοξενεί το ταξιδιωτικό περιοδικό της Λέσχης Αυτοκινητιστών Γερμανίας «ADAC-Reisemagazin».

Το αφιέρωμα-τόμος, το οποίο είναι προϊόν της συνεργασίας του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και της ομάδας σύνταξης του περιοδικού, κάνει μια πολύπλευρη προσέγγιση «στην πατρίδα της ψυχής μας», όπως αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο διευθυντής εκδόσεων της ADAC, Hans-Joachim Völse, εμφανίζοντας την Ελλάδα ως τη «χώρα των Ελλήνων με την ψυχή» και όχι απλά ως έναν τόπο διακοπών.  

Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας συνεργάστηκε στενά με την ομάδα σύνταξης και τους συγγραφείς του αφιερώματος, τόσο με την παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών και συμβουλών όσο και στη διοργάνωση διερευνητικών ταξιδίων για την προετοιμασία των ρεπορτάζ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στον Πάρνωνα, στην Κέρκυρα, στο Άγιο Όρος, στην Καβάλα.

Στις 162 σελίδες του τόμου 142, των μηνών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, παρουσιάζονται 20 διαφορετικά θέματα ταξιδιωτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, που ξεδιπλώνουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της χώρας και των ανθρώπων της, πλαισιωμένα πάντα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

Ενδιαφέρουσες ανθρώπινες ιστορίες, πληροφορίες για τη χώρα, τα αξιοθέατα, ένας Μαραθώνιος διασκέδασης στη Μύκονο και ένα οδοιπορικό στο Άγιο Όρος, τα θαλάσσια πάρκα, βιομηχανικές εγκαστάσεις και εγκαταλειμμένα χωριά που φιλοξενούν σήμερα πολυτελή καταλύματα, συνέντευξη με τον Γιώργο Νταλάρα, εμπνευσμένοι street-art-καλλιτέχνες - αχτίδα ελπίδας και προοπτικής στην Αθήνα της κρίσης - σύγχρονοι «φιλόσοφοι της ζωής», ένας παραδοσιακός γάμος και παραδοσιακές καλλιέργειες, «διαλογιστική» πεζοπορία στις «απαλές παρυφές» του Πάρνωνα, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το αφιέρωμα.

 

Η Μύκονος και η Ρόδος στη Deutsche Welle

Επιπλέον, άγνωστες πτυχές δύο εκ των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών προβλήθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας, που εκπέμπει σε πολλές χώρες και σε διάφορες γλώσσες.

Με τη συνεργασία του ίδιου Γραφείου, δύο ταξιδιωτικά αφιερώματα στη Ρόδο και τη Μύκονο, προβλήθηκαν στην καθημερινή εκπομπή «Euromaxx» του τηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle-TV. 

Συνεντεύξεις με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, παρουσίαση της παραδοσιακής κουζίνας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προβολή της μοναδικής νησιωτικής μας αρχιτεκτονικής είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύονται τα αφιερώματα. 

Τα γυρίσματα έγιναν με τη συνδρομή επίσης της  Π.Υ.Τ. Δωδεκανήσου και του Δήμου Μυκόνου.

Δείτε τα αφιερώματα εδώ και εδώ.

 

διαβάστε ακόμα

Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών