Luxurious Magazine: To αρχαιολογικό «μυστήριο» της Αμφίπολης θα φέρει επιπλέον τουρίστες το φθινόπωρο

04-09-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Η αναζωπύρωση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την ελληνική αρχαιότητα που προκάλεσαν οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, θα οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας των μουσείων και των σημείων της χώρας που παρουσιάζουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον φέτος το φθινόπωρο.

Αυτή είναι η προσδοκία που εκφράζει ο ΕΟΤ και μεταφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού που ειδικεύεται σε θεματολογία πολυτελών διακοπών, luxuriousmagazine.com.

Ήδη, όπως αναφέρει το περιοδικό, τουρίστες και ντόπιοι συγκεντρώνονται στο σημείο των ανασκαφών του μνημείου, προσπαθώντας να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στα ευρήματα, όμως η περιοχή περιφρουρείται με αυστηρά μέτρα και πρόκειται να ανοίξει για το κοινό αφού ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ωστόσο, η υπόλοιπη περιοχή της Αμφίπολης, η οποία, όπως επισημαίνεται, είναι μία από τις πλουσιότερες σε αρχαιολογικά ευρήματα περιοχές της Ελλάδας, είναι ανοικτή για τους επισκέπτες και περιλαμβάνει ένα σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο καθώς και το περίφημο κολοσσιαίο άγαλμα του Λέοντα της Αμφίπολης, ο οποίος εκτιμάται ότι κατά την αρχαιότητα βρισκόταν στην κορυφή ενός μεγάλου τάφου. 

Αναφορά γίνεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, της «δεύτερης πιο ζωντανής πόλης της Ελλάδας», η οποία αποτελεί την ιδανική βάση για να περιηγηθεί κανείς στα μουσεία της περιοχής και στους αρχαιολογικούς της χώρους, που περιλαμβάνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της πόλης, ενώ οι βασιλικοί τάφοι και τo μουσείo των αρχαίω Αιγών στη Βεργίνα που βρίσκεται μια ώρα μακριά οδικώς, αποτελούν must για τον επισκέπτη και του δίνουν μια πληρέστερη εικόνα του αρχαίου ελληνικού μεγαλείου που είχε το βασίλειο της Μακεδονίας.

Το δημοσίευμα επισημαίνει για το μουσείο ότι βρίσκεται ανάμεσα στα 33 της χώρας που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, που ξεκινά από τις 8 πμ και λήγει στις 8 μμ. για την περίοδο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας σημείωσαν αύξηση 25% στους αριθμούς των επισκεπτών και 22% στα έσοδά τους κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ τα μουσεία κατέγραψαν αυξήσεις 13% και 19% σε επισκέπτες και έσοδα αντίστοιχα.  Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών το τετράμηνο έφτασε τα 2,4 εκατομμύρια. 

Το luxuriousmagazine.com, επικαλείται επίσης δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, κυρίας Χριστίνας Καλόγερα, η οποία είπε: «Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι φανταστικοί μήνες για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα και να βιώσει της καταπληκτική της ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Την περίοδο αυτή, ο καιρός είναι ζεστός, με ηλιοφάνεια και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, ιδανικές συνθήκες για εξερεύνηση».

 

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά