Telegraph: Όλοι οι must προορισμοί της Ελλάδας για φέτος το καλοκαίρι

06-08-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Έναν πλήρη οδηγό για τις καλύτερες περιοχές της Ελλάδας που ενδείκνυται για τις διακοπές του καλοκαιριού, για την πρόσβαση σε αυτές, την κατάλληλη περίοδο διακοπών καθώς και για την οργάνωση του ταξιδιού ανάλογα με τον προορισμό, δημοσιεύει σε άρθρο της η telegraph. 

Ο οδηγός περιλαμβάνει συμβουλές από ειδικούς που αφορούν την επίσκεψη στα δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κρήτη και η Κέρκυρα αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, όπως η Πελοπόννησος και Β. Ελλάδα. Σε αυτόν περιλαμβάνονται ακόμη και οδηγίες για τη μετάβαση των επισκεπτών στη χώρα και στις περιοχές αυτές.

Ο οδηγός περιλαμβάνει και σελίδες που αναφέρονται σε παραλίες για μπάνιο, βίλες για διαμονή, πολιτισμό, γαστρονομία, δραστηριότητες και κρουαζιέρες στη χώρα, με τις απαραίτητες συνοδευτικές οδηγίες πρόσβασης και με πληροφορίες επιλογών.

«Ειδυλλιακά νησιά, μεγάλες αμμουδερές παραλίες, τιρκουάζ νερά και αρχαιολογικοί χώροι που λούζονται καθημερινά με ήλιο». Έτσι περιγράφει το καλοκαιρινό σκηνικό διακοπών στη χώρα μας η ταξιδιωτική αρθρογράφος Jane Foster. «Όμως», αναρωτιέται, «με αμέτρητα μίλια ακτογραμμής της ηπειρωτικής χώρας και πάνω από 1.000 νησιά, από τα οποία τα 227 είναι κατοικημένα, πως μπορεί κανείς να βρει τον ιδανικό προορισμό διακοπών;»

Στα νησιά που αξίζουν της προσοχής των τουριστών από το εξωτερικό, η Foster περιλαμβάνει την Ύδρα, την Αίγινα από τον Αργοσαρωνικό και συνεχίζει με τις Κυκλάδες, με ειδική αναφορά στη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Τα δύο αυτά νησιά, αναφέρει, «είναι τα πιο εμπορικά και ακριβά νησιά της Ελλάδας και συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό πεντάστερων ξενοδοχείων, προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο που αναζητούν υπηρεσίες πολυτέλειας», ενώ σε αντιδιαστολή με τον "τουριστικό θόρυβο" που αναπτύσσεται στα νησιά αυτά, αναφέρει την Αντίπαρο και το Κουφονήσι, τα οποία είναι «ήσυχα και γαλήνια». Η αρθρογράφος δεν παραλείπει να αναδείξει τη Ρόδο, την μινιμάλ Πάτμο από τα Δωδεκάνησα, ενώ από τις Σποράδες ξεχωρίζει τη Σκιάθο.

Ξεχωριστές αναφορές κάνει στα λιγότερο γνωστά νησιά όπως η Μυτιλήνη, η Χίος και συνεχίζει με Κρήτη «που βρέχεται από το Λιβυκό  Πέλαγος και ‘βλέπει’ προς τη Β. Αφρική». Από εδώ ξεχωρίζει Ηράκλειο και Χανιά, ενώ από το Ιόνιο αναφορά γίνεται στο «αγαπημένο νησί» της Κέρκυρας. 

Από την Πελοπόννησο λόγος γίνεται για την Αρχαία Κόρινθο, την Αρχαία Ολυμπία, την Επίδαυρο κι έπειτα για την Καλαμάτα και τη Μάνη. Η Θεσσαλονίκη, που «είναι δημοφιλής στους τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Σερβία οι οποίοι μένουν στα παραθαλάσσια resort της Χαλκιδικής, κοντά στα μοναστήρια της περιοχής του Άθω», ξεχωρίζει από τη Β. Ελλάδα.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»