Στα 7 πιο εντυπωσιακά αμφιθέατρα του κόσμου η Επίδαυρος

04-08-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Στα 7 πιο μαγευτικά αρχαία αμφιθέατρα από όλο τον κόσμο περιλαμβάνεται η Επίδαυρος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ταξιδιωτικού πόρταλ για τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιώτες, Travel Pulse.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε εδώ είναι να ακούσετε τον απόηχο της φωνής σας μέσα από τη μαγευτική ακουστική του αμφιθεάτρου, για την οποία έχει γίνει γνωστό. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και παρέμεινε στο σκοτάδι για αιώνες».

Συνεχίζοντας για την Επίδαυρο, αναφέρει: «Διαφοροποιείται από τα ρωμαϊκά αμφιθέατρα καθώς λειτουργούσε ως θρησκευτικό κέντρο προς τιμή του θεού της υγείας, Ασκληπιού. Παρολ’ αυτά, η Επίδαυρος αποτελεί κορυφαία ατραξιόν, με μοναδική ακουστική ακόμα κι όταν πλημμυρίζει από κόσμο στη διάρκεια μιας παράστασης καθώς ο ήχος της μεταφέρεται ολοκάθαρος. 

Δείτε την πλήρη λίστα με όλα τα αμφιθέατρα…

Κολοράντο: Αμφιθέατρο Red Rocks

To μοναδικό αμφιθέατρο που ξεριζώθηκε από τις γεωλογικές ανακατατάξεις των τεκτονικών πλακών της περιοχής. Σήμερα, εκατομμύρια χρόνια αργότερα, αυτή η γεωλογική διαμόρφωση δεν είναι εντυπωσιακή στο μάτι αλλά και τα ιδανικό μέρος με καλή ακουστική χώρου, αφού ο ήχος επιστρέφει από τις πέτρινες κολώνες.

 

Γαλλία: Αμφιθέατρο Arles

Οι αγροτικού στυλ τοίχοι του αμφιθεάτρου φανερώνουν μυστικά… λουτρών αίματος και αιματηρών αγώνων με άρματα. Μέχρι και σήμερα οι επισκέπτες από τη Γαλλία νιώθουν την αδρεναλίνη να φτάνει τα ύψη όταν παρακολουθούν ταυρομαχίες. 

Το αμφιθέατρο κτίστηκε το 90 μ.Χ. και έχει υποδεχθεί 200.000 θεατές ενώ συνεχίζει να προσελκύει μεγάλες μάζες κόσμου που θαμπώνονται από την πλούσια ιστορία και τη δυναμική πρόσοψή του.

 

Ιταλία: Αμφιθέατρο Πομπηίας

Κτίστηκε για να ξεσηκώνει την άγρια διασκέδαση στους Ρωμαίους και αποτελεί το αρχαιότερο του είδους του που αναδεικνύει το πάθος του λαού αυτού για τις μονομαχίες. Είναι επίσης το αρχαιότερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο που άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου, κάτι που αποδίδεται στο υλικό κατασκευής του από πέτρα.

 

Αμφιθέατρο Επιδαύρου

 

Λιβύη: Leptis Magna Arena

Ενώ πολλά άλλα ρωμαϊκά αμφιθέατρα της Λιβύης διαθέτουν υψηλή αρχιτεκτονική, η Αρένα αυτή βρίσκεται διακριτικά κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Όμως, ούτε η άμμος δεν θα μπορούσε να θάψει τα χαρακτηριστικά της για πολύ. 

 

Ιταλία: Κολοσσαίο

Το εμβληματικό Αμφιθέατρο της Ρώμης συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία ατραξιόν για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο