Telegraph: Η φέτα στα 18 καλύτερα τυριά της Ευρώπης

01-08-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Στα καλύτερα τυριά της Ευρώπης συμπεριλαμβάνεται η ελληνική φέτα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. 

«H φέτα φτιάχνεται με πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα και ωριμάζει για τουλάχιστον 2 μήνες. Οι τουρίστες γνωρίζουν ότι αποτελεί απαραίτητο συστατικό των πιο γνωστών ελληνικών πιάτων, μεταξύ των οποίων είναι η χωριάτικη σαλάτα και η σπανακόπιτα», αναφέρει η Telegraph. 

Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην καταγωγή της φέτας, η οποία, όπως λέει, ανάγεται στην εποχή του Ομήρου, ενώ ως περιοχές παραγωγής της αναφέρει τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. 

Δείτε την πλήρη λίστα με τα καλύτερα τυριά της Ευρώπης…

Αυστρία: Alp-Bergkäse
 
Βέλγιο: Fromage de Herve
 
Βουλγαρία: Tcherni Vit “Green Cheese”
 
Κροατία: Paški Sir (Pag Cheese)
 
Αγγλία: Blue Vinny
 
Γαλλία: Valençay
 
Γερμανία: Bavarian Blue
 
Ελλάδα: Feta
 
Ιρλανδία: Milleens
 
Ιταλία: Parmigiano Reggiano
 
Ολλανδία: Beemster
 
Νορβηγία: Geitost
 
Πορτογαλία: São Jorge
 
Σκωτία: Isle of Mull
 
Ισπανία: Queso de la Serena
 
Σουηδία: Almnäs Tegel
 
Ελβετία: Emmentaler
 
Ουαλία: Caerphilly
 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων