Στους κορυφαίους 10 προορισμούς των Ρώσων συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα

02-06-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Στο top 10 των δημοφιλέστερων προορισμών των Ρώσων βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία, όπως φαίνεται εξακολουθεί να αποτελεί αγαπημένο προορισμό τους, παρά τη δυσμενή συγκυρία των τελευταίων μηνών που αναχαίτισε – αλλά δεν σταμάτησε – την περαιτέρω ανάπτυξη των ροών τους προς τη χώρα μας. Επίσης, γνωστοί για την αδυναμία τους στις παραλίες, οι Ρώσοι αναμένεται να συμπληρώσουν 12 ημέρες παραμονής τους σε κάποιο από τα Ελληνικά νησιά. 

Σύμφωνα με την έκθεση ενός από τα μεγαλύτερα site ξενοδοχειακών κρατήσεων της Ρωσίας, Oktogo.ru, η Ελλάδα βρίσκεται στις δέκα κορυφαίες επιλογές διακοπών των Ρώσων που προγραμματίζουν – αυτόνομα -  τις διακοπές τους στο εξωτερικό, χωρίς να καταφεύγουν σε τουριστικά πρακτορεία, για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

H Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία βρίσκονται στην πρώτη τριάδα προτίμησης των Ρώσων ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται από την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Το Λονδίνο, μάλιστα, βρέθηκε στην κορυφή των πρωτευουσών στα ξενοδοχεία των οποίων οι Ρώσοι σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα (188 δολάρια ανά διανυκτέρευση).  Η μέση παραμονή τους στο εξωτερικό υπολογίζεται στις 6 ημέρες και η μέση ταξιδιωτική δαπάνη σε ξενοδοχεία ανά διανυκτέρευση ανέρχεται στα 118 δολάρια.

Όσο για την παραμονή τους στο εξωτερικό, οι Ρώσοι θα μείνουν κατά μέσο όρο 15 ημέρες στις ακτές της Βουλγαρίας, 13 σε Τενερίφη και Μαγιόρκα ενώ έπεται η Ελλάδα, με 12 ημέρες παραμονή κατά μέσο όρο.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων