Huffington Post: Οι 13 λόγοι που οι Κυκλάδες αποτελούν… επίγειο παράδεισο!

25-04-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Ο παράδεισος δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο νησί του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Έτσι ξεκινάει νέο δημοσίευμα της Huffington Post, το οποίο αναφέρει τους 13 λόγους για τους οποίους το σύμπλεγμα των Κυκλάδων θεωρείται ένας επίγειος παράδεισος.

Το κοκτέιλ πολιτισμού, ιστορίας και τοπικής κουζίνας καθώς και η φυσική ομορφιά των Κυκλάδων, ανταγωνίζεται ευθέως οποιοδήποτε εξωτικό νησί στον κόσμο, υποστηρίζει το δημοσίευμα. Επικαλείται τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες της ταξιδιωτικής κοινότητας minube, για να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους τα ηλιόλουστα νησιά μας είναι τόσο δημοφιλή. «Από τα μοναδικά κρασιά ως τις καλειδοσκοπικές παραλίες, οι 13 λόγοι που οι Κυκλάδες είναι επίγειος παράδεισος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στην Huffington Post, είναι οι εξής:

 

1) Τα ξενοδοχεία είναι εντυπωσιακά: Τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων θα σας κάνουν να αισθανθείτε μέλος του τζετ-σετ.  Εντυπωσιακές πισίνες, μαγευτικές ταράτσες και μοναδική θέα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των όσων προσφέρουν τα ξενοδοχεία των νησιών. Οι βίλες είναι άλλη μια επιλογή, όμως επιλέξτε τα μικρότερα νησιά αν θέλετε να βρείτε καλές ευκαιρίες.

(Photo by Silvana Mattos)

 

2) Οι παραλίες είναι κόκκινες… Είναι σα να βρίσκεται στον Άρη. Η Κόκκινη Παραλία που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ακρωτήρι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς της Σαντορίνης εξαιτίας του εντυπωσιακού τοπίου που διαμορφώνουν οι κόκκινοι βράχοι της. Δεν είναι η πιο εύκολη παραλία από πλευράς πρόσβασης αλλά αξίζει τον κόπο.

(Photo by Rodrigo Nieto)

 

3) Άλλες παραλίες είναι λευκές… Αν η Κόκκινη Παραλία είναι τοπίο από τον Άρη, τότε η παραλία στο Σαρακήνικο της Μήλου είναι από το φεγγάρι! Η παραλία πλαισιώνεται από λευκούς βράχους που έχουν πάρει το σχήμα τους από τα κύματα και τους ανέμους, σχηματίζοντας όρμους και λιμανάκια. 

(Photo by Naxos)

 

 

4) Μαγευτικό μπλε. Οι Κυκλάδες δεν έχουν μεγάλες, αμμώδεις παραλίες όπως η Καραϊβική. Αντίθετα, οι καλύτερες παραλίες εδώ βρίσκονται σε μικρούς όρμους, τα βράχια των οποίων τις προστατεύουν από τον άνεμο και την πολυκοσμία. Η επιβράβευση του να πάει κανείς σε μια τέτοια κρυφή παραλία είναι τα εντονότερα τιρκουάζ νερά που υπάρχουν στο Αιγαίο.

(Photo by Naxos)

 

5) Οι εκκλησίες είναι στο σύνολό τους πανέμορφες. Υπάρχει κάτι στο συνδυασμό του λευκού, του μπλε και της λιακάδας που σε κάνει να λιώνεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εκκλησίες, οι οποίες είναι αρχιτεκτονικά πανέμορφες και, στην πλειονότητά τους, είναι κτισμένες σε μοναχικά υψώματα που έχουν θέα στη θάλασσα.

(Photo by Pablo Charlon)

 

6) Πιάτα με φρέσκα θαλασσινά παντού! Η Ελλάδα είναι γνωστή για την απλή, υγιεινή κουζίνα της, που έχει σαν βάση της τα φρέσκα προϊόντα και τα ψάρια. Οι Κυκλάδες είναι αποτελούν εξαίρεση σε αυτό και το βασικό πιάτο των νησιών αυτών είναι ψημμένο φρέσκο ψάρι με ελαιόλαδο και λεμόνι.  

(Photo by Naxos)

 

7) Καταπληκτικά κρασιά. Παρόλο που τα ελληνικά νησιά δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό για τα κρασιά που παράγουν, τα ηφαιστειακά εδάφη της Σαντορίνης, η ηλιοφάνεια και οι παναρχαιες τεχνικές παραγωγής, φτιάχνουν… φοβερό κρασί. Το παραδοσιακό VinSanto μάλιστα είναι ένα από τα πιο σύνθετα στη γεύση ευρωπαϊκά κρασιά.

(Photo by Francesca Di Pietro)

 

8) Θέα που κόβει την ανάσα.  

(Photo by Jude Ted Attard)

 

9) Αρχαία.

(Photo by Naxos)

 

10) Τα χωριά είναι ο ορισμός της ηρεμίας.

(Photo by Naxos)

 

11) … ακόμα και τα ναυάγια φαντάζουν πανέμορφα.

(Photo by Naxos)

 

12) Απουσία αυτοκινήτων!

(Photo by Leo Aparicio)

 

13) Περισσότερα από 200 νησιά που προσφέρονται για εξερευνήσεις!

(Photo by Virginia G. Madurga)

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι