Conde Nast Traveller: Στα 12 γραφικότερα νησιά του κόσμου Σαντορίνη και Ύδρα

14-02-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Δύο θέσεις ανάμεσα στα 12 πιο γραφικά νησιά του κόσμου, την πέμπτη και την ενδέκατη, κατέκτησαν η Σαντορίνη και η Ύδρα σε δημοσίευμα της παγκόσμιας «βίβλου» των ταξιδιωτών, Conde Nast Traveller.

Το Conde Nast αναφέρει για τη Σαντορίνη τα εξής: “Όμορφα, κάτασπρα χωριά και βράχοι ύψους 1.000 ποδιών περικλείουν μια γαλήνια λιμνοθάλασσα και δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά για να αναδείξουν ο,τι διαμόρφωσαν οι δυνάμεις της φύσης, οι οποίες δημιούργησαν αυτό το μοναδικό νησί του Αιγαίου. Εδώ, πριν περίπου 3.600 χρόνια, συνέβη μια από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις που ενδέχεται να ήταν εκείνη που ενέπνευσε το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας. Το ξενοδοχείο Perivolas, που βάσει αξιολογήσεων βρέθηκε στην έκτη θέση στη λίστα με τα 100 κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου το 2013, προσφέρει πραγματικά μαγευτική θέα στην καντέρα.

Όσον αφορά την Ύδρα, το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται για ένα μικροσκοπικό, ήσυχο πανέμορφο νησί που, ενώ απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα με φέρι μποτ από την Αθήνα, βρίσκεται έναν κόσμο μακριά από την κίνηση, τον συνωστισμό και τα τουριστικά λεωφορεία της ελληνικής πρωτεύουσας. Οι μετακινήσεις στην λιθόστρωτη πόλη με τις ελκυστικές ταβέρνες και τα καφέ, γίνονται με γαϊδούρια και όχι αυτοκίνητα.

Το δημοσίευμα προτείνει για διαμονή το ξενοδοχείο Bratsera, που στεγάζεται στους χώρους του παλιού εργοστασίου σφουγγαριού και διαθέτει πολυτελή πισίνα.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός