Wine Enthusiast: το κρασί του Αιγαίου, το καλύτερο στον κόσμο το 2014

20-01-14 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2014

Πρώτα στη λίστα με τις δέκα περιοχές στον κόσμο με το καλύτερο κρασί για το 2014 αναδεικνύει τα νησιά του Αιγαίου το Wine Enthusiast, περιοδικό για το κρασί.

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού, δημοσιεύεται η καθιερωμένη ετήσια λίστα με τους «δέκα ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2014 με το καλύτερο κρασί», φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση, κάνοντας μια επιλογή ανάμεσα σε εκατοντάδες περιοχές σε όλο τον κόσμο, στις οποίες οι συντάκτες του καταλήγουν ύστερα από προσωπική τους επίσκεψη.

«Με ασπροπλυμμένα χωριά που είναι κτισμένα επάνω σε απότομους βράχους και εκτείνονται με χάρη προς το βαθύ γαλανό της θάλασσας, λίγοι πιστεύουν πως τα νησιά του Αιγαίου έχουν και καλό κρασί. Όμως, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, θα ανακαλύψει πως το νησί της Σαντορίνης είναι κατά βάση μια μεγάλη φάρμα, η Σάμος διαθέτει τους δικούς της αμπελώνες στο βουνό Άμπελος και η Κρήτη είναι τόπος που ευνοεί μεγάλη ποικιλία λευκών και κόκκινων σταφυλιών. Και τα τρία αυτά νησιά διαθέτουν άριστες επιλογές σε καταλύματα και εστιατόρια και το δίκτυο των πλοίων και των κοντινών πτήσεων καθιστούν την επίσκεψή σας σε ένα από αυτά ή και περισσότερα απλή κι εύκολη», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι επισκέπτες της Σαντορίνης γρήγορα καταλαβαίνουν πως το Ασύρτικο είναι η πιο ξεχωριστή ποικιλία κρασιού που παράγεται στο νησί. Διαυγές, όξινο και ευχάριστο στη γεύση, είμαι το ιδανικότερο κρασί για να συνοδεύσει κεφτέδες με ψητό χταπόδι και ντομάτα – απολαυστική γεύση για κάθε ουρανίσκο. Άλλες ποικιλίες του νησιού είναι το Αηδάνι, ένα ελαφρώς άνθινο λευκό κρασί, το Βουδόματο, το Μαυροτράγανο, που συνδυάζονται όμορφα με την τοπική κουζίνα. Η Σάμος είναι γνωστή για τη γλυκιά ποικιλία κρασιού της που παράγεται από σταφύλια Muscat ενώ η Κρήτη διαθέτει ποικιλία κρασιών, όπως το πικάντικο Βηλάνα και το αρωματισμένο με βερίκοκο Βιδιανό. Το Μαντηλάρι θεωρείται ένα από τα καλύτερα κρητικά κόκκινα κρασιά και έχει ιδιαίτερο άρωμα που ταιριάζει απόλυτα με αρνί».

Οι υπόλοιπες περιοχές που συμπεριλαμβάνει στη λίστα του το περιοδικό, είναι οι Valle de Guadalupe/Baja California (Μεξικό), Texas Hill Country (ΗΠΑ), Mendoza (Αργεντινή), Sonoma (ΗΠΑ), Baden (Γερμανία), Barossa Valley (Αυστραλία), Walla Walla (ΗΠΑ), Languedoc (Γαλλία) και Umbria (Ιταλία).

 

διαβάστε ακόμα

Aria Hotels: Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Θηρασιά το 2025
Άνοιγμα της Πιερίας στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας
Youtravel.com: Ακυρώνει όλες τις κρατήσεις για τις επόμενες 7 ημέρες
Ταμείο DRSF: Η επιστροφή χρημάτων στους πελάτες του FTI είναι διασφαλισμένη
Η Ε.Ξ. Ρόδου ενημέρωσε από τις 20 Μαρτίου τους φορείς για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της FTI
Προβολή του Ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο
FTI προς Ελληνικά ξενοδοχεία: Οι επισκέπτες καλύπτονται από το Γερμανικό ταμείο DRSF
Το καλοκαίρι έρχεται, ο πόλεμος της ξαπλώστρας επιστρέφει – Πώς θέλουν να τον αποτρέψουν τα ξενοδοχεία
Υπ. Εργασίας | Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα
Νέο αίμα στην κρουαζιέρα το 2024: 2 στους 3 την επιλέγουν για πρώτη φορά – Τα Ελληνικά νησιά στους top προορισμούς