CNBC: Ταξιδέψτε άφοβα στην φθηνή Ελλάδα - εκτιμήσεις για έκρηξη του ελληνικού τουρισμού το καλοκαίρι του 2015

17-03-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

H Ελλάδα αναμένεται να γεμίσει με ξένους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, παρά την ένταση στις σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη και με βοηθητικό παράγοντα το αδύναμο ευρώ, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, Χριστίνας Καλογερά, στο CNBC, το 2015 θα είναι μια καλή χρονιά για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, ειδικά εφόσον το ευρώ αποδυναμώνεται έναντι του δολαρίου και τη στερλίνας. 

Η κ. Καλογερά είπε ότι υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα στον χώρο φιλοξενιας και εστίασης στη χώρα μας καθώς νέοι επιχειρηματίες επιλέγουν τον τουριστικό κλάδο. Όπως είπε, τα ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν νέα, καινοτόμα προϊόντα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανοίγουν συνεχώς νέα εστιατόρια και μπαρ, επομένως, σε συνδυασμό με την πτώση του ευρώ, αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις της στο CNBC, η Ντορίνα Σταθοπούλου, διευθύντρια ξενοδοχείων στην Αθήνα, δήλωσε εξίσου αισιόδοξη για τη φετινή χρονιά, κάνοντας λόγο για έκρηξη στις πληρότητες. Όπως εξήγησε η κυρία Σταθοπούλου, η τάση αυτή ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη και για τον Μάιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, η πληρότητα των ξενοδοχείων της φτάνει το 92% και για τον Ιούνιο το 80%. Αυτά τα δεδομένα ισχύουν για όλα τα ξενοδοχεία, είπε η κυρία Σταθοπούλου, αποδίδοντας τις αυξημένες πληρότητες στα ζητήματα ασφάλειας που έχουν προκύψει στις ανταγωνιστικές αγορές της Αφρικής και της Τουρκίας, καθώς και στην πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου. 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η BMI Research τον Φεβρουάριο, οι πολιτικές αναταράξεις στη χώρα μας θα ζημιώσουν την τουριστική βιομηχανια της, ενώ, σύμφωνα με τη μελέτη, πιθανό Grexit θα οδηγήσει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα. 

Η κυρία Σταθοπούλου εκφράζει στο CNBC την ανησυχία της για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, και εκτιμά ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν εντός ευρωζώνης θα είχε μεγαλύτερη αστάθεια, ακόμα κι αν, μακροπρόθεσμα, η δραχμή ενδεχομένως να βοηθούσε τον τουρισμό. Ο τουρισμός, η μοναδική βιομηχανία της χώρας, θα μπορούσε να βοηθήσει την ελληνική οικονομία, τόνισε.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour