Περιοδικό Traveller: H Κρήτη στα 6 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για τους Αυστραλούς

14-03-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Η Κρήτη είναι ένα από τα έξι καλύτερα νησιά στην Ευρώπη, σύμφωνα με το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό της Αυστραλίας Traveller. 

Στην περιγραφή του νησιού, το περιοδικό αναφέρει τα εξής: "H Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας αλλά και εκείνο που προσφέρει τις περισσότερες εναλλακτικές στον επισκέπτη. Τα σημεία με ιστορικό ενδιαφέρον είναι το Παλάτι της Κνωσσού, το αριστούργημα του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Βρίσκεται νότια της πόλης του Ηρακλείου. Διαθέτει ακόμη πανέμορφες παραλίες, ειδικά στο Ελαφονήσι στα νοτιοδυτικά του νησιού, ενώ το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι στα κορυφαία της Ευρώπης για πεζοπορία. Το νησί είναι επίσης αρκετά μεγάλο για να διαθέτει βουνά στις πλαγιές των οποίων βρίσκονται γραφικά μοναστήρια όπως η Μονή Αρκαδίου".

Προτείνεται διαμονή στο Casa Delfino, ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα στα Χανιά, τα οποία χαρακτηρίζονται ως η πιο γοητευτική πόλη του νησιού.

Δείτε την πλήρη λίστα με τα 6 νησιά...

Ίμπιζα, Ισπανία

To brand, συχνά αντικαθιστά το ίδιο το νησί. Η Ibiza είναι γνωστή ως η μέκκα των κλαμπ και των διάσημων DJ. Πέρα από τα παραλιακά θέρετρα - μερικά είναι αριστοκρατικά και άλλα μαζικά - διαθέτει μια εντυπωσιακή ακτογραμμή.

Στα ανατολικά, πολλές αγροικίες έχουν γίνει καταλύματα και οι εναλλακτικές αγορές Λας Ντάλιας (lasdalias.es) παραπέμπουν στην κουλτούρα των χίπιδων.

Η οχυρωμένη πόλη Ίμπιζα, ωστόσο, είναι ένα πολύ υποτιμημένο αστέρι από μόνη της. Πρόταση διαμονής στο θέρετρο Aguas de Ibiza.

 

Σικελία, Ιταλία

Σπάνια δύο κοντινές πόλεις έχουν τόσες διαφορές όσες συναντά κανείς στο Παλέρμο και τις Συρακούσες. Αλλά η ποικιλία ήταν ανέκαθεν το ισχυρό χαρτί της Σικελίας. Οι περιοχές αυτές είναι γεμάτες από αρχαία ιστορία, ελληνική, ρωμαϊκή, φοινικική. Δωρικες κολώνες στους Ναούς της Κοιλάδας Agrigento, πόλεις-θέρετρα στην Ταορμίνα, ηφαίστειο της Αίτνας.

Πρόταση διαμονής στο L'Approdo delle Sirene.

 

Κρήτη

 

Skye, Σκωτία

Μια πανέμορφη συμβιβαστική λύση για όσους δεν μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα Highlands και τα νησιά της Σκωτίας.

Το Dunvegan είναι ένα επιβλητικό κάστρο και οι Cuillin Hills έχουν μυτερές κορυφές κατάλληλες για πεζοπόρους. 

Το αποστακτήριο για ουίσκι Talisker αρμίζει στους λιγότερο δραστήριους επισκέπτες, ενώ το MV Stardust χαρίζει εντυπωσιακή θέα της ακτογραμμής πίσω από τον απότομο γκρεμό.

Πρόταση διαμονής στο Portree, και το Rosedale Hotel με παλιομοδίτικη γοητεία.

 

Μάλτα

Η πρωτεύουσα, Βαλέτα, μπορεί να είναι μικρή, αλλά τα εκπληκτικά οχυρωματικά έργα κατά μήκος των λόφων της, την κάνουν να μοιάζει με το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο.

Χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.

Ο μεγαλιθικός ναός Hagar Κιμ, η προϊστορική νεκρόπολη Hal Saflieni Hypogeum και τα μεσαιωνικά δρομάκια της εντός των τειχών πόλης Mdina, παραπέμπουν σε διαφορετικές εποχές.

Πρόταση διαμονής στο κλασικό Hotel Phoenicia, λίγο έξω από τη Βαλέτα.

 

Hvar, Κροατία

Τα ονειρεμένα πεδία λεβάντας και τα φωτογενή εγκατελειμμένα χωριά του εσωτερικού του νησιού δεν έχουν σχεδόν τίποτα κοινό με την αίγλη της πόλης Hvar.

Η τελευταία είναι γεμάτη με γοτθικά ανάκτορα, όμορφα τείχη του 13ου αιώνα, ζωντανά μπαρ και εντυπωσιακά και ακριβά ξενοδοχεία.

Νοικιάστε ένα σκούτερ για μια ημέρα, ή κάνετε μια ημερήσια εκδρομή, και ξαφνικά όλα περιστρέφονται γύρω από τον αργό, μεσογειακό ρομαντισμό.

Τα νερά στις παραλίες είναι ιδανικά για καταδύσεις.

Πρόταση διαμονής στο Aparthotel Pharia.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα