VisitMeteora: Εντυπωσιασμένοι οι μπλόγκερ από το ταξίδι σε Μετέωρα, Αθήνα και Όλυμπο

29-10-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Εντυπωσιασμένοι από τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, την Αθήνα και τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τις περιηγήσεις στις οποίες συμμετείχαν αποχωρούν αύριο οι ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media, που βρέθηκαν στην χώρα μας μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας τουριστικής προβολής των Μετεώρων “VisitMeteora”. Το Athens Walking Tours ήταν υποστηρικτής της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε επισκέψεις στην Αθήνα, τα Μετέωρα και την περιοχή του Όλυμπου. Οι πολιτιστικές αυτές επισκέψεις στα μνημεία της περιοχής συνδυάστηκαν με μια σειρά δραστηριοτήτων στη φύση.

Όπως είναι γνωστό, το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με τίτλο: «Εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, συνδυασμός ήπιων δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.»

Στις 20 Οκτωβρίου οι bloggers έφθασαν στην Αθήνα, όπου και διανυκτέρευσαν στο Divani Caravel. Την Τετάρτη το μεσημέρι η αποστολή έφθασε στην Καλαμπάκα, και φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Meteora. Στις 25 και 26 Οκτωβρίου  φιλοξενήθηκαν στο Cavo Olympo Luxury Hotel & Spa και τις δυο τελευταίες μέρες στην Αθήνα όπου θα διανυκτερεύσουν στο  στο Divani Caravel. 

Όλες τις εμπειρίες τους είχαν την ευκαιρία να τις περιγράψουν στις 25 Οκτωμβρίου κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Meteora.

Εκπροσωπώντας την εταιρείας “VisitMeteora”, ο κ. Γιώργος Κουρέλης στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε σήμερα στα Μετέωρα μια ομάδα κορυφαίων, ταλαντούχων και καταξιωμένων δημοσιογράφων του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ταξίδι αυτό είναι οι καρποί μιας πολύμηνης και μεθοδικής εργασίας που έγινε από την ομάδα μας, αλλά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη ενός σημαντικού αριθμού τοπικών και εθνικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων καθώς επίσης και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Η εταιρεία τουριστικής προβολής «Visit Meteora» δημιούργησε τις συνθήκες για τις συνέργειες και την σύμπραξη φορέων του δημοσίου, επαγγελματικών ενώσεων και ιδιωτικών επιχειρήσεων ώστε όλοι μαζί, ως ένας προορισμός, να φθάσουμε στο τέρμα μιας πολύμηνης και επίπονης προσπάθειας. Θέλω να πω εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν. 

Με το συγκεκριμένο fam trip θέσαμε ως στόχο να δουλέψουμε πάνω σε ένα project που να περιλαμβάνει τα τρία δυνατότερα και αναγνωρίσιμα destinations brands στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα Μετέωρα, τον Όλυμπο και την Αθήνα. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούν οι τουριστικές ταυτότητες αυτών των προορισμών και οι δυνατότητες διασύνδεσής τους.

Οι ταξιδιώτες σήμερα αναζητούν υψηλού επιπέδου εμπειρίες, ψάχνουν κάτι το διαφορετικό και ποιοτικό. Η Ελλάδα σίγουρα μπορεί να προσφέρει εμπειρίες που να συνδυάζουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την πλούσια ιστορία, τη μυθολογία με τον τουρισμό περιπέτειας, τα μοναδικά φυσικά τοπία και την τοπική γαστρονομία. Ο αποδοτικότερος τρόπος για να φέρεις σήμερα αποτελέσματα σε θέματα τουριστικής προβολής είναι οι νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέγουμε να δουλεύουμε με travel bloggers.

Οι συγκεκριμένοι έχουν δουλέψει με δεκάδες σημαντικούς τουριστικούς οργανισμούς προβολής ανά τον κόσμο και έχουν φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα. Ειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις ποιοτικές φωτογραφίες και την γαστρονομία. Πραγματικά ελπίζουμε πως οι εμπειρίες τους εδώ θα τους εμπνεύσουν να γράψουν τα καλύτερα άρθρα, να βάλουν άριστες κριτικές, να βγάλουν φανταστικές φωτογραφίες και πάνω από όλα να μπορέσουν να δείξουν στον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο τι μπορούμε να προσφέρουμε στον σύγχρονο ταξιδιώτη".

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Χρήστος Σινάνης, τόνισε ότι οι κριτικές και το υλικό των ταξιδιωτικών bloggers θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας και συγχάρηκε τη “VisitMeteora” για την πρωτοβουλία.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Μπουτίνας, σημείωσε ότι η “VisitMeteora” ήρθε πριν λίγο καιρό και άλλαξε τα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού της περιοχής των Μετεώρων, αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν και προωθώντας όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Κλείνοντας τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ αναφέρθηκε και στην καινοτομία που εισάγει στη χώρα μας με τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού φορέα σε επίπεδο περιφέρειας βασισμένου στη συνεργασία.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων