CNT: Η γοητευτική σύγχρονη Αθήνα - γιατί πρέπει να την επισκεφθείτε σήμερα

07-10-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Τους 4 λόγους για τους οποίους θα πρέπει κανείς να επισκεφθεί τώρα την Αθήνα και που ξεφεύγουν από την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της, αποτυπώνει σε δημοσίευμά του το Conde Nast Traveller, αποδεικνύοντας ότι η Αθήνα δεν είναι απλώς ένας προθάλαμος για τη μετάβαση των τουριστών στα ελληνικά νησιά, αλλά μια γοητευτική πόλη γεμάτη δραστηριότητες και αρώματα.

Η ελληνική πρωτεύουσα, αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου, Sarah Khan, μια γειτονιά ηλικίας πολλών αιώνων, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από καταστήματα με σουβενίρ.

Εκτός από την επίσκεψη στον Παρθενώνα πριν τη μετάβαση στα νησιά, ο επισκέπτης της σύγχρονης Αθήνας, αναφέρει η συντάκτρια, πρέπει να κάνει κράτηση για ένα ή 2 βράδια στο νέο ξενοδοχείο της πόλης, AthensWas.

Το μπαρ του ξενοδοχείου, με θέα στην Ακρόπολη, εντυπωσιάζει με το ντιζάιν στα δωμάτια και την επίπλωση. 

Η Πλάκα, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο κατακλύζεται από τουρίστες, ιδίως μετά τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας της χώρας, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της συντάκτριας. Εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους, προτεινονται οι εξής δραστηριότητες:

Σνακ | το Manimani, στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασσικό κτίριο, σερβίρει παραδοσιακά πιάτα της Μάνης, γνωστά για τα έντονα αρώματά τους, τη φάβα και το σύγκλινο.

Πικάντικά | Το νέο Daphnis and Chloe είναι ένα μικρό κατάστημα που πουλά διάσημα βότανα από τα ελληνικά νησιά σε όμορφες συσκευασίες. Τα προτιμούν ήδη ντελικατέσεν καταστήματα και κορυφαία εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Ψώνια | η γειτονιά της Πλάκας είναι γνωστή περισσότερο για τα μαγαζιά με σουβενίρ παρά για τα καταστήματα με στυλ, όμως το Forget Me Not είναι το αντίδοτο, προσφέροντας αντικείμενα διακόσμησης σπιτιού σε παιχνιδιάρικο ύφος, ρούχα, παιχνίδια και προϊόντα ομορφιάς, όλα από έλληνες σχεδιαστές.

Ποτό | To κλασικό καφέ στην Πλάκα Γιασεμί, είναι η ιδανική στάση για μια δόση καφεϊνης το μεσημέρι. Οι ντόπιοι προτιμούν παγωμένο φραπέ ή ζεστό τουρκικό καφέ (που πρέπει να παραγγείλετε ως «ελληνικό»). Πράσινα τραπέζια bistro και καρέκλες βρίσκονται κατά μήκος των πέτρινων σκαλοπατιών σε έναν γοητευτικό στενό της Ακρόπολης.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google