Travel Channel: Αφιέρωμα σε Κρήτη, Αθήνα και Χίο στην εκπομπή Booze Traveler

16-09-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Γεμάτη Ελλάδα θα είναι η πρεμιέρα, για την καινούρια σεζόν, της εκπομπής Booze Traveler του αμερικανικού θεματικού καναλιού Travel Channel.

Στο πρώτο επεισόδιο για τη σεζόν, ο παρουσιαστής Jack Maxwell κάνει ένα ταξίδι στην αρχαία ελληνική ιστορία. Ξεκινά από την ορεινή πόλη Άση Γωνια της Κρήτης, όπου εκτρέφονται 30.000 πρόβατα για να ευλογηθούν στη Γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Στο ιδιο μέρος, ο Maxwell δοκιμάζει τσίπουρο και ρετσίνα.

Επόμενη στάση τα Μάλια, όπου πετυχαίνει ένα μπάτσελορ πάρτι με μπόλικο ούζο και συμμετέχει στο σπάσιμο των πιάτων, πίνει ρακόμελο με τη νύφη και τους γονείς της και βλέπει τις προετοιμασίες του γάμου, όπως το στρώσιμο του κρεβατικού.

Στην συνέχεια, ο Maxwell επισκέπτεται την Αθήνα, και ένα εστιατόριο που αναβιώνει την αρχαία ελληνική κουζίνα και τη παράδοση του 5ου αιώνα π.Χ., μαζί με την αρχαιοελληνική ενδυμασία, το πλύσιμο των ποδιών και το συμπόσιο. 

Δοκιμάζει οινόμελο και κάνει πρόποση. Την επόμενη ημέρα, γίνεται ένας από τους πρώτους αμερικανούς που δοκιμάζουν το yamas, ένα νέο ποτό που επινόησαν 3 Αθηναίοι και είναι συνδυασμός 3 κλασικών ελληνικών προϊόντων, του ούζου, του τσίπουρου και της μαστίχας.

Μαθαίνει επίσης πώς οι Έλληνες προσπαθούν να καινοτομήσουν βασιζόμενοι στην παράδοση προκειμένου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται εν μέρω οικονομικής κρίσης.

Η εξερεύνηση του Maxwell ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη στο νησί της Χίου, όπου ανακαλύπτει τα μαστιχόδεντρα, τον παραγωγό της αυθεντικής τσίχλας από μαστίχα και του λικέρ μαστίχας και μαθαίνει μια νέα πρόποση: «Πιε το να μη σε πιει».

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή