Η γαλλική Le Figaro παραληρεί με την Τήνο και τη Σύρο

10-09-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Μεγάλο αφιέρωμα για την Τήνο και τη Σύρο δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση, μια απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γαλλίας, η Le Figaro. 

Στο αφιέρωμα αναφέρονται οι ομορφιές του νησιού, η αγάπη του κόσμου προς την Παναγία, τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα και τα ξεχωριστά χωριά της. 

Ο συντάκτης αναρωτιέται πως η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με 15.000 κατοίκους, χώρεσε σε ένα τόσο μικρό νησί όπως η Σύρος.

Catholic stronghold built on a rocky outcrop, Ano Syros is crowned by the Agios Georgios Cathedral, which dominates Ermoupolis and the port.

Η πόλη, αναφέρει, μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς στο πρώτο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδας, ενώ την πόλη έχουν σχεδιάσει οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το νησί της Σύρου έχει άρωμα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Γίνεται αναφορά στην ιστορία του νησιού καθώς και ότι εκεί γράφτηκαν μερικά από τα καλύτερα ρεμπέτικα τραγούδια από τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Συνεχίζοντας στην Τήνο, γίνεται αναφορά στη θρησκευτική ατμόσφαιρα στο νησί καθώς και οτι θεωρείται σημαντικό κέντρο της Ορθοδοξίας. Είναι επίσης το νησί του Αιόλου και του μαρμάρου, με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα και πολιτιστική παράδοση.

Pyrgos village in the opulent marble Tinos place offers the opportunity of a nice break after visiting museums.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι