Guardian: Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε διακοπές εκεί

08-07-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, καλεί η βρετανική εφημερίδα Guardian όσους βρετανούς επιθυμούν να βοηθήσουν τη χώρα μας να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Ελάτε για διακοπές!». 

Όπως εξηγεί ο συντάκτης Alex Andreou, ο οποίος τους τελευταίους μήνες καλύπτει την ελληνική κρίση, ο καιρός στην Ελλάδα είναι εκπληκτικός, οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν, όπως πάντα, ενδιαφέρον, οι παραλίες είναι το ίδιο μαγικές, το φαγητό είναι υγιεινό και οι τιμές είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές. Είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις, τονίζει, όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Οι άνθρωποι είναι πιο φιλόξενοι από ποτέ και ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει ρευστότητα και αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, επισημαίνει το άρθρο.

Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν περιστατικά βίας, ούτε καν στην Αθήνα όπου παλαιότερα ξεσπούσαν τέτοια επεισόδια, ενώ πολλοί αερομεταφορείς πετούν απευθείας στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Εκτός από τις μικρές ουρές στα ΑΤΜ, ο επισκέπτης της Αθήνας δεν διακρίνει καμία διαφορά σε σχέση με πριν και δεν υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα.

Ο συντάκτης συμβουλεύει τους βρετανούς που θα επισκεφθούν τη χώρα να έχουν μαζί τους μετρητά, ώστε να καλύπτουν με αυτά τις ανάγκες τους και να διοχετεύουν ρευστό στην ελληνική αγορά. 

Προτείνει ξεχωριστές κρατήσεις πτήσεων – ιδανικά με Aegean λόγω της έκπτωσης 40% - και ξενοδοχείου, αλλά και τα οικονομικά πακέτα είναι πολύ καλά αφού η τοπική ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί όταν ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες. Ο πιο άμεσος τρόπος βοήθειας είναι οι απευθείας κρατήσεις καταλύματος και η καταβολή μετρητών με την άφιξη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει. Οι κάρτες εξακολουθούν να λειτουργούν, αναφέρει, όμως τα μετρητά είναι καλύτερα για τους ντόπιους.

Προτείνει επίσης τις διακοπές σε πιο άγνωστα νησιά ή σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θεσσαλία. Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, στην Επίδαυρο, στους Δελφούς, τη Βεργίνα, τα Μετέωρα, στον Όλυμπο.

Οι βρετανοί παρακινούνται επίσης να προτιμήσουν μικρές τοπικές επιχειρήσεις όσο είναι δυνατόν, παρά μεγάλες πολυεθνικές. Έτσι, αναφέρει η εφημερίδα, «θα απολαύσετε τις καλύτερες διακοπές στη ζωή σας βοηθώντας παράλληλα ένα έθνος που έχει γονατίσει από τα διεθνή δάνεια».

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google