CNN: Η κρίση δεν αγγίζει τις ομορφιές και την ελληνική φιλοξενία στα νησιά

06-07-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Την αντίθεση του φυσικού καλοκαιρινού τοπίου, της ελληνικής φιλοξενίας και του ήρεμου τρόπου ζωής των κατοίκων του Πόρου με τις ουρές έξω από τα ΑΤΜ, τα άδεια εστιατόρια και τους ανήσυχους ξενοδόχους του νησιού, αναδεικνύει σε ρεπορτάζ του το CNN, με τίτλο «Κρίση Χρέους: Άποψη από ένα ελληνικό νησί».

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης, ορισμένοι κάτοικοι, ελλείψει μετρητών, έχουν ήδη αρχίσει να βασίζονται για τις ανάγκες σίτισης στη μικρή ζωική παραγωγή κάθε οικογένειας.

Οι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθούν το νησί, και οι ξένοι τουρίστες απέχουν, με αποτέλεσμα τα εστιατόρια και οι παραλίες του νησιού να έχουν ερημώσει, επισημαίνει ο δημοσιογράφος.

Ο ξενοδόχος Μάκης Σουλιώτης διαμαρτύρεται για τα άδεια δωμάτια στο ξενοδοχείο του, που κανονικά θα έπρεπε λόγω σεζόν να είναι γεμάτα, εξηγώντας ότι το δημοψήφισμα δημιούργησε κλίμα αβεβαιότητας στην Ελλάδα και ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος παρατηρεί ότι στο νησί δεν υπάρχει η αίσθηση του πανικού και της ανησυχίας που επικρατεί στην Αθήνα, καθώς όλα κυλούν ήρεμα.

Οι κάτοικοι, αναφέρει, δεν νοιάζονται τόσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει και ότι οι ομορφιές του νησιού δεν επηρεάζονται από οποιαδήποτε εξέλιξη.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»