London Evening Standard: Πιο φιλόξενη από ποτέ η Αθήνα, παρά τα άδεια ΑΤΜ

02-07-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Μπορεί τα ΑΤΜ να είναι άδεια και η ρευστότητα στη χώρα να στερεύει αλλά, μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας, ο συντάκτης της εφημερίδας London Evening Standard, Nick Curtis, βρίσκει την πόλη της Αθήνας πιο φιλόξενη από ποτέ, αρκεί ο επισκέπτης της να έχει μαζί του μετρητά.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Ήλιος, θάλασσα και μετρητά στο χέρι: Έτσι η Ελλάδα παραμένει ένας παράδεισος ακόμα και στα πρόθυρα της φτώχειας. Πηγαίνετε. Πάρτε μαζί σας μετρητά. Τα χρειάζονται», ο συντάκτης χαρακτηρίζει τα ποτά που ήπιε στην Αθήνα, κατά τη 10ήμερη παραμονή του στην πόλη και στη συνέχεια στην Ύδρα τον Ιούνιο, ως τα πιο ένοχα.

Περιγράφει την άρνηση των περισσότερων επιχειρήσεων να δεχθούν ξένες πιστωτικές κάρτες, την ανεργία στην Ύδρα, τις ουρές στα ΑΤΜ και την ανάγκη των τουριστών να έχουν μαζί τους μετρητά.

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα με το συνωστισμό έξω από τις τράπεζες αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, αναφέρει ο συντάκτης, καθώς αγοράζει τα πάντα από το εξωτερικό, εκτός από φρούτα και λαχανικά.

Ωστόσο, οι ξένοι τουρίστες θα είχαν να επωφεληθούν από αυτή την εξέλιξη, αναφέρει, καθώς, όπως ισχυρίζεται, φημολογείται ότι η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα μια φτωχή χώρα ώστε να προσφέρει φθηνές διακοπές.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι