Telegraph: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

01-07-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Τις 10 κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας, που εντοπίζονται είτε στις ηπειρωτικές περιοχές είτε στα νησιά της χώρα, αναδεικνύει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph. 

Οι παραλίες αυτές ενδείκνυνται είτε για εμπειρία απομόνωσης, ή για την πολυκοσμία και τα θαλάσσια σπορ που προσφέρουν.

Δείτε τις...

1. Ελαφονήσι | Κρήτη

Αυτό το μικροσκοπικό, ακατοίκητο νησάκι στην εντυπωσιακή τιρκουάζ λιμνοθάλασσα στα νοτιοδυτικά της Κρήτης είναι ιδανικό για κολύμβηση και διακρίνεται για την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του τοπίου. Όταν ο καιρός είναι καλός, ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει στα ζεστά, πεντακάθαρα και ρηχά νερά της θάλασσας μέχρι να φτάσει στο νησάκι και να περιηγηθεί με τα πόδια στα μονοπάτια που οδηγούν σε πιο απομονωμένες παραλίες με λευκή-ροζ άμμο.

 

2. Ναυάγιο | Ζάκυνθος

Ένα σκουριασμένο κουφάρι πλοίου πρωταγωνιστεί στην ολόλευκη παραλία η οποία έχει πάρει το όνομα του συμβάντος που το οδήγησε μέχρι εκεί: Παραλία Ναυάγιο. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται αποκλειστικά με πλωτά μέσα - από το λιμάνι Ζακύνθου, από το Πόρτο Βρώμη, τον Άγιο Νικόλαο και το Σκινάρι - και προσελκύει ιδιαιτέρως τους λάτρεις της περιπέτειας.

 

3. Σαρακήνικο | Μήλος

Το ηφαιστειακό αυτό νησί των Κυκλάδων αποτελεί must για τους λάτρεις της παραλίας. Η γεωλογία του έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικά χρώματα και επιφάνειες, λευκό, μαύρο, αμμουδιά, βότσαλο και όστρακα, ενώ τα νερά τους ποικίλουν από μπλε σε πράσινα. Η πιο εντυπωσιακή παραλία είναι στο Σαρακήνικο, όπου μεγάλοι λευκοί βράχοι σχηματίζουν έναν μικρό κόλπο.

 

4. Μπάλος | Κρήτη

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι ο Μπάλος με το επιβλητικό ακρωτήριο Τηγάνι αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία στην Ελλάδα. Διαθέτει τιρκουάζ νερά από τη μια πλευρά και μια πράσινη λιμνοθάλασσα από την άλλη. Η βασική ομορφιά της παραλίας βρίσκεται στο φόντο της που συντίθεται από νησιά και ορεινούς όγκους. Πρόβαση με αυτοκίνητο, πλωτό μέσο ή τρίωρη πεζοπορία.

 

5. Εγκρεμνοί | Λευκάδα

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας. Η απομακρυσμένη τοποθεσία του στις δυτικές ακτές της Λευκάδας και η προσβασιμότητα μέσω πεζοπορίας, κάνουν την παραλία ένα ειδυλλιακό, παρθένο κομμάτι παραδεισένιας αμμουδιάς και τιρκουάζ νερών. 

 

6. Μπελεγρίνα | Χρυσή, Κρήτη

Το επίπεδο, ακατοίκητο νησί της Χρυσής, οκτώ μίλια νότια της Ιεράπετρας, έχει πάρει το όνομά της από τη χαρακτηριστική χρυσή αμμουδιά. Διάσημη για τα πεντακάθαρα μπλε νερά της και τα προστατευμένα δάση της, η Μπελεγρίνα βρίσκεται λίγα μέτρα από το λιμάνι και διαθέτει ξύλινες ομπρέλες και μια καντίνα. 

 

7. Μύρτος | Κεφαλονιά

Το ιδιαίτερα φωτογενές τόξο τους Μύρτου συνθέτει μια παραλία που συχνά ψηφίζεται ως η καλύτερη της Ελλάδας, και όχι αδίκως. Βρίσκεται πέρα από τα δύσβατα ασβεστολιθικά βράχια στη δυτική ακτή της Κεφαλονιάς και διαθέτει ένα εντυπωσιακό σκηνικό και λαμπερή λευκή βοτσαλωτή ακτή η οποία καταλήγει απότομα στην καταγάλανη θάλασσα.

 

8. Παραλία Χαροκόπου (Φοίνικας) | Πάνω Κουφονήσι

Η ακτή από τη Φοίνικα μέχρι την παραλία Πορί στη βόρεια πλευρά του μικρού νησιού ομοιάζει με παράδεισο για όσους αγαπούν τον ήλιο, διαθέτοντας μια ευρεία παλέτα αποχρώσεων κυανού στα νερά της, τα οποία καταλήγουν είτε σε αμμουδιά, είτε σε βράχους. Ο Φοίνικας έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι ένας μικρός πανέμορφος αμμουδερός κόπλος με ήρεμα πράσινα νερά. 

 

9. Πλάκα | Νάξος

Αυτή η ατέλειωση παραλία προσφέρει σε όλους κάτι που υπερβαίνει την φυσική ομορφιά, ανάλογα με το μέρος που θα σταθείτε όλη την ημέρα: Οργανωμένες ομπρέλες καθώς και απομονωμένα σημεία που περιστοιχίζονται από αμμουδερές θίνες, εστιατόρια που προσφέρουν φθηνά γεύματα και κρασί.

 

10. Παπά Νερό | Πήλιο

Μακριά από το παραλιακό θέρετρο του Αγίου Ιωάννη, η παραλία αυτή προσφέρει ατέλειτες παραλίες γεμάτες πράσινη βλάστηση, με πεντακάθαρα νερά. Δέκα βήματα πιο πέρα, μπορεί κανείς να νιώσει απομονωμένος και να απολαύσει τις καλύτερες εμπειρίες κολύμβησης και ηλιοθεραπείας.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο