Telegraph: Η άγνωστη Πελοπόννησος - τα 10 highlights του ανεξερεύνητου ελληνικού παραδείσου

23-06-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, στην περιοχή όπου έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα ο συγγραφέας Paddy Leigh Fermor, ο οποίος έγινε γνωστός για την απαγωγή ενός Γερμανού στρατηγού κάτω από τη μύτη των Ναζί στην Κρήτη, μεταφέρει τους βρετανούς ο συντάκτης της Telegraph, Harry Mount.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Radio 4, John Humphrys, ο οποίος έχει εξοχικό στην Πελοπόννησο, πρόσφατα ετοίμασε αφιέρωμα για την Καρδαμύλη, το αρχαίο χωριό του Leigh Fermor που αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου. Αναφέρθηκε ακόμα στο βιβλίο του Leigh Fermor με τίτλο «Μάνη: Ταξίδια στη Νότια Πελοπόννησο».

Όπως αναφέρει ο συντάκτης, παρά την εύκολη πρόσβαση που διαθέτει η Πελοπόννησος, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη από τους τουρίστες, την ίδια ώρα που τα ελληνικά νησιά είναι γεμάτα τουρισμό και αναδεικνύει 10 highlights από την άγνωστη Πελοπόννησο ως εξής:

 

Ολυμπία | Η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν περιλαμβάνει απλώς τις αρχαίες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το στάδιο και το γυμνάσιο, αλλά είναι προικισμένη με αρχαίους ναούς καθώς ήταν ιερό πεδίο. Ο μεγαλύτερος είναι ο Ναός του Δία που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Ο ναός αυτός κάποτε είχε στο εσωτερικό του άγαλμα του Δία από χρυσό και φίλντισι που αποτελεί ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον 5ο αιώνα μ.Χ. όπου καταστράφηκε στη φωτιά.

Olympie Temple Zeus.JPG

 

Μυκήνες | Η θρυλική πατρίδα του Αγαμέμνονα. Εδώ το 1876 ο γερμανός αρχαιολόγος Heinrich Schliemann ισχυρίστηκε ότι βρήκε τη χρυσή νεκρική μάσκα του Έλληνα αρχηγού του Τρωικού Πολέμου. Η μάσκα αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ παλαιότερη από τον Τρωικό Πόλεμο, ωστόσο καθώς εξερευνεί κανείς την πύλη των λεόντων του 13ου αιώνα π.Χ., είναι δύσκολο να μην ερωτευθεί την ιδέα ότι οι αρχαιοελληνικοί μύθοι είναι αληθινοί.

Κλείσιμο Παραθύρου

 

Σπάρτη και Μυστράς | Το μεγάλο θέατρο της αρχαίας Σπάρτης που βρίσκεται κοντά στη σύγχρονη πόλη, είναι κατασκευασμένο στην πλαγιά ενός λόφου προσφέροντας εντυπωσιακή θέα προς τον Ταΰγετο και τη μεσαιωνική πόλη του Μυστρά. Ο Μυστράς αποκαλείται και βυζαντινή Πομπηία και σήμερα είναι εγκαταλειμμένος, το κάστρο του περιβάλλεται από μια σειρά από παλάτια του 14ου και 15ου αιώνα και εκκλησίες.

 

Επίδαυρος | Είναι το καλύτερο αρχαίο θέατρο της Ελλάδας, κατασκευασμένο τον 4ο αιώνα π.Χ. και συνεχίζει να χρησιμοποιείται για αρχαίες θεατρικές παραστάσεις. Ακόμα και στην τελευταία θέση του μπορεί κανείς να ακούσει κανείς πολύ καλά τον ήχο της παράστασης.

Πανοραμική άποψη του αρχαίου θεάτρου

 

Ναύπλιο | Είναι μια όμορφη βενετσιάνικη πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική. Βρίσκεται σε βραχώδη  περιοχή και αποτελεί την ιδανική βάση για την εξερεύνηση των Μυκηνών και της Επιδαύρου. Οι ήσυχοι και στενοί δρόμοι του είναι γεμάτοι μπαρ και εστιατόρια, με όμορφα μπαλκόνια. Εδώ, η Ιταλία συναντά την Ελλάδα.

 

Καρδαμύλη | Το χωριό όπου έζησε ο Paddy Leigh Fermor. Στα βόρεια και νότια της πόλης υπάρχουν πολλές παραλίες και καλές ψαροταβέρνες. Το Kalamitsi Hotel, δίπλα στο παλαιό σπίτι του Leigh Fermor, έχει τη δική του παραλία στην οποία μπορεί να φτάσει κανείς ακολουθώντας ένα ξύλινο μονοπάτι. Μιμηθείτε, αναφέρει ο συντάκτης, τη ζωή του Leigh Fermor ο οποίος συνήθισε να κολυμπά στο μικρό νησί της Μερόπης καθημερινά μέχρι την ηλικία των 90 ετών. 

 

Πύλος | Το όμορφο φυσικό λιμάνι ήταν πολυσύχναστο μέρος για 3.000 χρόνια. Ήταν η πατρίδα του Νέστορα, με το Παλάτι του να είναι το καλύτερα διατηρημένο Μυκηναϊκό παλάτι από το 1.300 π.Χ. Υπάρχει επίσης ένα τουρκικό βενετσιάνικο φρούριο στον λόφο επάνω από την παραλία της Πύλου. Θέα στην Ακτή Ναυαρίνου, εκεί όπου έγινε η Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.

 

Dolphin Bay, Μεταμόρφωση | Στη βόρεια πλευρά της Μάνης, με μεγάλες παραλίες. Τα νερά εδώ είναι πολύ ήρεμα και όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, η παρουσία των δελφινιών είναι συχνή.

 

Σπέτσες | Το μικρό νησί στην ανατολική Πελοπόννησο δεν δέχεται την κυκλοφορία αυτοκινήτων. Ποδήλατα, μοτοποδήλατα και άλογα μεταφέρουν τους επισκέπτες. Το νησί είναι γεμάτο με παραλίες και έχει εύκολη πρόσβαση είτε από την Αθήνα, είτε από την ακτή της Πελοποννήσου.

 

Ψαροταβέρνα Θεώνη, Βαθύ | Τα αγαπημένο εστιατόριο του John Humphrys, κοντά στο σπίτι του στη Μάνη. Ιδανική ταβέρνα για πιάτα με θαλασσινά.-

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι