London Evening Standard: Αντίο Ίμπιζα, η Μύκονος είναι η νέα μόδα!

12-06-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

H Μύκονος είναι η νέα μόδα για τα πάρτι του διεθνούς τζετ σετ, κάνοντας φέτος την ανταγωνίστρια Ίμπιζα να φαντάζει μια εντελώς ξεπερασμένη επιλογή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας London Evening Standard. 

H βρετανική εφημερίδα, με τίτλο του δημοσιεύματος: «Αναπαύσου εν ειρήνη, Ίμπιζα: Το πάρτι μεταφέρεται στη Μύκονο», αναφέρει ότι, τώρα που η Ίμπιζα έχει γεμίσει από χώρους για μγιόγκα και σμούθι από γκότζι μπέρι, η μόδα για τους μεγαλύτερους ηδονιστές στον κόσμο είναι η Μύκονος.

Οι διασημότητες που θα επισκεφθούν τη Μύκονο φέτος, αναφέρει η εφημερίδα, θα είναι αμέτρητες, και ο συνωστισμός στις ξαπλώστρες στην Ψαρού, έξω από εστιατόριο Nammos θα είναι μεγάλος και έκδηλος.

Μπορεί να συναντήσετε τον Χοσέ Μουρίνιο ή το σουπερμόντελ Αλεσάντρα Αμπρόσιο, τη Λιζ Χάρλεϊ, τον σχεδιαστή Βαλεντίνο, τη Λιντσεϊ Λόχαν και άλλους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Λαμπερές προσωπικότητες από το Λονδίνο και το Λος Άντζελες παρελαύνουν μαζικά στο νησί τον Αύγουστο και συμμετέχουν στα μεγάλα πάρτι όπου παίζουν μουσικοί διάσημοι DJ.

Ίμπιζα: Από Mέκκα των πάρτι, σε.... Mέκκα υγιεινής διατροφής

Σήμερα, η Ίμπιζα προσελκύει διαφορετικό κόσμο σε σχέση με τα παρελθόν, ο οποίος μπορεί να σχετίζεται με προσωπικότητες διασήμων, όμως δεν αρέσκεται στην διασκέδαση στα κλαμπ.

Αυτό εν μέρει οφείλεται, εξηγεί η εφημερίδα, στο ότι τα τελευταία χρόνια οι ώρες κατά τις οποίες είναι ανοικτά τα κλαμπ έχουν περιοριστεί, η χρήση ναρκωτικών έχει μειωθεί και οι επισκέπτες του νησιού έχουν στραφεί πια στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. 

Βρετανοί που αγόρασαν εξοχικές κατοικίες στο νησί, δεν μένουν παρά ελάχιστους μήνες εκεί και έχουν εγκαταλείψει πλέον τους ξέφρενους ρυθμούς της ατέλειωτης νυχτερινής διασκέδασης που προσέφερε μέχρι πριν λίγα χρόνια το νησί.

Οι εποχικοί επισκέπτες διαμαρτύρονται ότι η σκηνή μεταμεσονύκτιας διασκέδασης έχει χάσει τον παλμό της. Η 28χρονη σχεδιάστρια κοσμημάτων, κόρη του Φιλιππου Νιάρχου, Ευγενία, δηλώνει στην εφημερίδα «το νησί έχει γίνει πολύ εμπορικό. Όταν πηγαίνω, μπορεί να κάνω κάμπινγκ, αλλά θα προτιμούσα να χαλαρώνω στα βόρεια του νησιού».

Μύκονος: Δίχτυ προστασίας του προϊόντος της οι υψηλές τιμές

Από την άλλη πλευρά, η Μύκονος χαρακτηρίζεται ως «καθησυχαστικά ακριβή», με το κόστος διαμονής σε δωμάτιο ενός μέσου ξενοδοχείου να ανέρχεται σε 180 λίρες, ενώ στην Ίμπιζα μπορεί κανείς να βρει δωμάτιο πλέον με 20 λίρες. Οι σουίτες όμως στη Χώρα κοστίζουν μέχρι και 3.300 λίρες. Προτείνεται Shopping στη μπουτίκ της Louis Vuitton, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι πέρυσι ο συνωστισμός των ιδιωτικών τζετ στο αεροδρόμιο του νησιού, είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει στα όρια της δυναμικότητάς του. Ακόμα και ο Σεϊχης Hamad bin Khalifa Al Thani του Κατάρ κατέφτασε πέρυσι με το σουπεργιωτ του.

Οι υψηλές τιμές έχουν το πλεονέκτημα ότι προσελκύουν κόσμο με πλούσια βαλάντια, καθιστώντας το νησί ένα μπιζού σε σχέση με την Ίμπιζα. Εδώ τα πάρτυ προσελκύουν σικ ανθρώπους, επισημαίνει η εφημερίδα, ενώ το νησί δεν στερείται φυσικής ομοφιάς, διαθέτοντας μια παραλία για όλους.

Το τζετ σετ γευματίζει στο Sea Satin Market, γνωστό για τα πιάτα θαλασσινών, οι χίπστερ μαζεύονται στο εστιατόριο Alemagou στη βόρεια παραλία Φτελιά, όπου πέρυσι πραγματοποιήθηκε το θεματικό χαβανέζικο πάρτυ γενεθλίων του φωτογράφου μόδας Giampaolo Sgura, παρουσία συντακτών της Vogue. Το Matsuhisa Mykonos, του σεφ Nobu Matsuhisa, άνοιξε τον περασμένο μήνα για σεζόν στο Belvedere.

Σε επίπεδο νυχτερινής ζωής, ενώ η σκηνή της Ίμπιζα έχει αλλοιωθεί από το νέο κοινό που προσελκύει με πολλαπλά event σε μια βραδιά, στη Μύκονο αν διοργανώνεται κάποια εκδήλωση μια βραδιά, τότε είναι σιγουρο ότι οι περισσότεροι θα συμμετέχουν σε αυτήν. Αναφορά στο Cavo Paradiso, το οποίο παραμένει ανοικτό μέχρι τις 8 το πρωί και φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα DJ στον κόσμο, το Bar Jackie O’, το Astra.

Επιπλέον, η κουλτούρα στο νησί δεν βασίζεται στη χρήση ναρκωτικών όπως συνέβαινε στην Ίμπιζα, αναφέρει η εφημερίδα, καθώς, επικαλούμενη θαμώνες των κλαμπ της Μυκόνου, η τάση αυτή θεωρείται ξεπερασμένη.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι