Guardian: Αίγινα και Σαμοθράκη στα 10 καλύτερα, άγνωστα νησιά της Ευρώπης

11-05-15 | ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015

Την Αίγινα και τη Σαμοθράκη στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης "που ίσως να μην έχετε ακούσει", εντάσσει η μεγάλη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Τα δέκα νησιά που ξεχωρίζει η εφημερίδα, αποτελούν, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, τα λιγότερο γνωστά νησιά της Ευρώπης που προσφέρονται για διακοπές ξεκούρασης με δυνατότητα για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, θαλάσσια σπορ και απόλυτη ξεκούραση.

Για την Αίγινα, ο συντάκτης σχολιάζει: "Ελάτε για τα θαλασσινά, μείνετε εδώ αν θέλετε να βρείτε γαλήνη. Η Αίγινα, μία ώρα με καράβι από την Αθήνα, είναι μια καλή βάση για μια μικρή απόδραση το καλοκαίρι. Η ζέστη στην πόλη μπορεί να είναι μεγάλη. Αποφύγετε τα πλήθη και περάστε τα βράδια σας στην ακτή, τρώγοντας σουπιές σε σως από κρασί στην ταβέρνα του Νώντα. Όσο για τις επιλογές πεζοπορίας, τα μονοπάτια του νησιού περνούν από παλαιές εκκλησίες, από λιβάδια με αγριολούλουδα και από απόκρημνες πλαγιές". Προτείνεται διαμονή στα Marini Luxury Apartments που διαθέτουν μπαλκόνια και πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Για τη Σαμοθράκη, αναφέρει τα εξής: "Η μουσική παίζει μέχρι αργά το βράδυ στα πάρτι που γίνονται σε μία από τις πολλές παραλίες της Σαμοθράκης. Τα μάτια κλειστά, η μυρωδιά από τις φωτιές και το κόκκινο κρασί μεταφέρουν τον επισκέπτη στα χρόνια που η ζωή ρυθμιζόταν από το Ναό της φτερωτής Νίκης, τα απομεινάρια του οποίου συνεχίζουν να διατηρούνται στο νησί.

Πολλοί φανατικοί επισκέπτες του νησιού λατρεύουν το φυσικό του περιβάλλον. Εκτός από πολυάριθμα μονοπάτια πεζοπορίας, ένα βουκολικό μονοπάτι που καταλήγει σε καταρράκτη και ερημικές παραλίες, οι ιαματικές πηγές του νησιού και οι θερμικές πισίνες πλαγιάς συμβάλλουν στην αίσθηση που αποκομίζει ο επικέπτης οτι βρίσκεται σε άλλον κόσμο". Πρόταση διαμονής στο The Archondissa Boutique Beach Aparthotel, 20 μέτρα από την παραλία. Κάθε δωμάτιο διαθέτει μπαλκόνι και ταράτσα.

Δείτε την πλήρη λίστα με τα νησιά...

Lyngør Islands, Νορβηγία

Copyright © Arendal turistkontor

 

Mljet, Κροατία

 

Αίγινα

 

Fehmarn, Γερμανία

 

Inis Oírr, Aran Islands, Ιρλανδία

Old stone walls of Inis Oírr

 

Belle-Île en Mer, Βρετάνη, Γαλλία

 

Cíes islands, Γαλικία, Ισπανία

 

Hiiumaa, Εσθονία

 

Σαμοθράκη

 

Margaret Island, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο