Στην Πολωνική eSky πουλήθηκε η Thomas Cook

05-09-24 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Η Κινεζική Fosun πούλησε το εμβληματικό brand του Thomas Cook στον Πολωνικό όμιλο eSky, 5 χρόνια μετά την κατάρρευση του ιστορικού τουρ οπερέιτορ.

Η Fosun, ιδιοκτήτρια επίσης της Club Med, ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook όταν κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αργότερα, η Fosun εξαγόρασε το brand και τα περιουσιακά στοιχεία του Thomas Cook έναντι 11 εκατ. λιρών και στη συνέχεια τον λειτούργησε ως online ταξιδιωτικό γραφείο.

Η Fosun αναζητούσε αγοραστή εδώ και 18 μήνες, με φήμες να αναφέρουν ενδιαφέρον από την eSky ήδη από τις αρχές του έτους. Η eSky δεσμεύθηκε να διατηρήσει την ονομασία ως αυτόνομη επιχείρηση υπό τον σημερινό chief executive, Alan French.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πρόκειται να διοχετεύσει σημαντικούς πόρους στην Thomas Cook σε μια περίοδο επανασύστασης του brand και επιτάχυνσης της ανάπτυξης της εταιρίας, δήλωσε ο κ. French, και πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός των ισχυρών σημείων του T. Cook στην τεχνολογία δυναμικών πακέτων με το απόθεμα πτήσεων, τις επιδόσεις μάρκετινγκ και την τεχνική ισχύ της eSky, θα δημιουργήσει μια ασυναγώνιστη ευρωπαϊκή ταξιδιωτική επιχείρηση.

Ο όμιλος eSky ιδρύθηκε το 2004 και είναι επίσης ιδιοκτήτης του brand eDestinos. Λειτουργεί σε πάνω από 50 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική ενώ τα κέρδη του το 2023 ξεπέρασαν τα 18 εκατ. λίρες, ξεπερνώντας σχεδόν τρεις φορές τα επίπεδα του 2019.

διαβάστε ακόμα

A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι