Τουρισμός | Οι διακοπές για τους Βρετανούς είναι αδιαπραγμάτευτες - Αυξημένες κρατήσεις τον Οκτώβριο και για Ελλάδα

03-11-22 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Κρατήσεις ρεκόρ είχε τον Οκτώβριο το ταξιδιωτικό γραφείο Not Just Travel, το οποίο πουλά ταξιδιωτικά προϊόντα της Hays Travel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερες από τις μισές (53%) των κρατήσεων είναι γι αυτόν τον χειμώνα, που περιλαμβάνει αποδράσεις σε ηλιόλουστους προορισμούς, για σκι, κρουαζιέρα, χριστουγεννιάτικες αγορές και διακοπές στη Λαπωνία, ενώ το 37% αφορούν το καλοκαίρι του 2023. Το 73% είναι κρατήσεις μόνο για ενήλικες.

Οι κορυφαίοι προορισμοί είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση πωλήσεων 133% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα τον Οκτώβριο του 2019. Η αξία των πακέτων διακοπών είναι έως  και 4.285 £ ανά ταξίδι, σε σύγκριση με τις 3.495 £ τον ίδιο μήνα το 2019.

Ο Steve Witt, συνιδρυτής του Not Just Travel, δήλωσε: «Οι αυξανόμενες πωλήσεις μας διαλύουν τον μύθο ότι το οικονομικό κλίμα επηρεάζει την επιθυμία των ανθρώπων να κάνουν κράτηση για διακοπές.... Η επιτυχία μας στις πωλήσεις δείχνει ότι οι διακοπές είναι απαραίτητες και αδιαπραγμάτευτες για τον Βρετανό καταναλωτή.... Φαίνεται ότι ό,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο, το να περνάμε πολύτιμο χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα είναι ξεκάθαρα προτεραιότητα". 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πολλοί σπεύδουν να κάνουν από τώρα τις θερινές τους κρατήσεις για να διασφαλίσουν καλύτερες τιμές στο πακέτο διακοπών τους.

Η σύμβουλος του Not Just Travel, Rachael Coyne, δήλωσε ότι συνήθως υπάρχει μια περίοδος αιχμής στις κρατήσεις που διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Φέτος, όμως, η περίοδος των κρατήσεων συνεχίζεται αδιάκοπα, περιμένοντας κορύφωση τον Ιανουάριο.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά