Βαλεαρίδες: Πώς το τουριστικό βάουτσερ επανέφερε στη ζωή τα τουριστικά γραφεία

15-10-21 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Το τουριστικό βάουτσερ ήταν καθοριστικής σημασίας ώστε οι ταξιδιώτες να μην φοβούνται να ταξιδέψουν και επανέφερε στη ζωή τα ταξιδιωτικά γραφεία, δήλωσε ο γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης Τουριστικών Γραφείων των Βαλεαρίδων (AVIBA) Pedro Fiol, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tourinews.

Όπως εξήγησε ο κ. Fiol, τα ταξιδιωτικά γραφεία κέρδισαν νέους καταναλωτές οι οποίοι προηγουμένως ίσως έκαναν κρατήσεις αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως να μπήκαν στο τουριστικό γραφείο για πρώτη φορά και ανακάλυψαν ότι ήταν σε θέση να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες και τις συμβουλές τους έναντι πολύ ελκυστικών τιμών.

Η AVIBA εκπροσωπεί ένα δίκτυο από περισσότερα από 100 ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία βρίσκονται στη Μαγιόρκα, τη Μινόρκα, την Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα, καθώς και πάνω από 300 σημεία πώλησης.

Το βάουτσερ των Βαλεαρίδων ήταν μια πρωτοβουλία που υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά η Ένωση AVIBA καθώς προωθεί τον τουρισμό της περιοχής και έχει βοηθήσει πολλούς τουρίστες να ανακαλύψουν τα πλεονεκτήματα της κράτησης διακοπών μέσω τουριστικού γραφείου.

Αυτή η αλυσίδα, επισημαίνει ο κ. Fiol, μας οφέλησε αρκετά καθώς σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι σχεδόν σε μεγέθη προ κορωνοϊού. Ωστόσο, το μέτρο αυτό δημιούργησε πλούτο για ολόκληρη την τουριστική αλυσίδα, εφόσον οι ωφελούμενοι αναγκάστηκανν να καταναλώσουν άλλες  συμπληρωματικές υπηρεσίες.

Το βάουτσερ έδινε έκπτωση 100 ευρώ για κάθε ωφελούμενο άνω των 18 ετών. Εάν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι και είχαν αποκτήσει και οι 2 το βάουτσερ, το ποσό έκπτωσης διπλασιαζόταν στα 200 ευρώ.

Οι καταναλωτές αιτούνταν το βάουτσερ μέσω του διαδικτύου και στη συνέχεια λάμβαναν ένα email επιβεβαίωσης. Από εκείνη τη στιγμή, είχαν περιθώριο ενός μήνα για να κάνουν κράτηση διακοπών μέσω τουριστικού γραφείου. Οι κρατήσεις μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εκτός υψηλής σεζόν καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες εξαιρέθηκαν από την πρωτοβουλία.

Οι ταξιδιώτες καλούνταν να καταβάλλουν το σύνολο του κόστους κράτησης και, αργότερα, η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων επέστρεφε το μέρος που αντιστοιχούσε στην έκπτωση του τουριστικού βάουτσερ.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δεν χρειάστηκε να επωμιστούμε εμείς την έκπτωση και, αντί αυτού, την αναλαμβάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Fiol.

διαβάστε ακόμα

Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης