Ολλανδία: Σε πτώχευση το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων 

07-04-21 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Το δικαστήριο Haarlem της Ολλανδίας κήρυξε σε πτώχευση την D-rt Groep, την εταιρία που βρίσκεται πίσω από το d-reizen, το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων στην τουριστική βιομηχανία της Ολλανδίας.

Η εταιρία, με 1.150 εργαζομέους σε 285 τουριστικά γραφεία, δεν κατάφερε να αντέξει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, πρακτικά δεν υπήρχαν έσοδα και το πρόγραμμα Voucherfonds κρατικής βοήθειας για τη διευκόλυνση της επιστροφής χρημάτων στους ταξιδιώτες παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις.

Η οικονομική βοήθεια εγκρίθηκε στις 25 Μαρτίου από την ΕΕ, όμως εξετάζεται ακόμα η εφαρμογή της, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της d-Reizen θα έρθει καθυστερημένη.

Η τουριστική βιομηχανία της Ολλανδίας παρέλυσε από το Δεκέμβριο του 2020 και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις συστάσεις για αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών μέχρι το Μάιο αλλά και στο γεγονός οτι οι τουρ οπερέιτορ δεν καταφέρνουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Οι εταιρίες franchise που λειτουργούν με το brand VakantieXperts δεν επηρεάζονται από την πτώχευση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Jan Henne De Dijn, η εταιρία εξετάζει τις δυνατότητες πιθανής επανεκκίνησης στο μέλλον. Αναμένεται να υπάρξει επανεκκίνηση ώστε η εταιρία να μπορέσει, τουλάχιστον εν μέρει, να συνεχίσει να λειτουργεί, να διατηρήσει το προσωπικό της και να διαθέτει πακέτα διακοπών στο μέλλον μέσω του d-reizen, είπε.

 

διαβάστε ακόμα

«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες