Γερμανία: Τριπλάσια του 2019 η ζήτηση για διακοπές το καλοκαίρι του 2021 αλλά... όχι λόγω προκρατήσεων

07-10-20 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Στο ένα τρίτο των επιπέδων του Αυγούστου του 2019 κυμάνθηκαν οι κρατήσεις διακοπών στα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας και στα online ταξιδιωτικά portal τον Αύγουστο που μας πέρασε, αντιπροσωπεύοντας το 29% των εσόδων. 

Όσον αφορά τους προορισμούς, η ζήτηση για Ελλάδα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και οι κρατήσεις για Τουρκία απογειώθηκαν.

Αυτό προκύπτει από ανάλυση της Travel Data + Analytics, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν του 2020 μέχρι το τέλος του Αυγούστου παρουσίασαν μείωση 74% σε ετήσια βάση, ενώ η χειμερινή σεζόν 2020/21, -59%.

Λόγω της αβεβαιότητας για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς οι οποίοι συχνά αλλάζουν, οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται την τελευταία στιγμή, όπως προκύπτει από την ανάλυση.

Το ένα τέταρτο των πωλήσεων του Αυγούστου αφορούσε κρατήσεις τελευταίας στιγμής, με αναχώρηση τον ίδιο μηνα. Οι κρατήσεις για το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) αντιπροσωπεύουν το 40%.

Συνολικά, οι πωλήσεις βρίσκονται στο ένα τρίτο των επιπέδων του 2019 καθώς πολλοί Γερμανοί συνεχίζουν να αναβάλλουν τον προγραμματισμό διακοπών. Όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν, όπως είναι αναμενόμενο, επιλέγουν τους «ανοικτούς» προορισμούς. Για παράδειγμα, όταν στις αρχές Αυγούστου καταργήθηκε η ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία, οι εβδομαδιαίες κρατήσεις τριπλασιάστηκαν, ενώ τα έσοδα από τις κρατήσεις για Ελλάδα τον Αύγουστο, σε ορισμένες περιπτώσεις, κυμάνθηκαν σε επίπεδα ανώτερα του 2019.

Από την άλλη πλευρά, λόγω του μεγάλου κύματος ακυρώσεων διακοπών που δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, οι πωλήσεις συνέχισαν να καταρρέουν. Η καλοκαιρινή σεζόν του 2020 παρουσιάζει σωρευμένες απώλειες της τάξης του 74% έναντι της προηγούμενος σεζόν. Οι απώλειες αυτές πιθανολογείται ότι θα αυξηθούν, αναφέρει η ανάλυση, καθώς πολλά ταξίδια διακοπών δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν τους ερχόμενους μήνες λόγω ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων. 

Οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις καθιστούν την προσεχή χειμερινή σεζόν ακόμα πιο αδύναμη. Η προκρατήσεις για τους χειμερινούς μήνες είναι κάτω του μέσου όρου, και οι απώλειες σωρεύονται από μήνα σε μήνα. Όσον αφορά την περίοδο που διανύουμε, μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2020, τα σωρευτικά έσοδα από κρατήσεις ήταν 59% κάτω από του 2019. Μόνο το 11% των πωλήσεων διακοπών για τις οποίες έγινε κράτηση τον Αύγουστο αφορούν διακοπές τη χειμερινή σεζόν. Υπό κανονικές συνθήκες, το ποσοστό αυτό θα ήταν τριπλάσιο.

Όσον αφορά τις προκρατήσεις για τη καλοκαιρινή σεζόν του 2021, ένα στα πέντε ευρώ που εισπράττεται από πωλήσεις ταξιδιωτικών γραφείων και ΟΤΑ σχετίζεται με την ταξιδιωτική σεζόν από το Μάιο του 2021 και έπειτα. Σε σύγκριση με το 2019, οι πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2021 που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο είναι υπερτριπλάσιες. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 καθώς μεγάλο μερίδιό της αφορά αλλαγές κρατήσεων για ακυρωμένα ταξίδια του 2020.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες