Booking.com: Το πρώτο σύστημα αξιολόγησης ποιότητας για εναλλακτικά καταλύματα

05-02-20 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Το δικό της σύστημα ποιοτικής αξιολόγησης λανσάρει η Booking.com για τις εξοχικές κατοικίες, διαμερίσματα και βίλες που προσφέρονται στην πλατφόρμα της (6,2 εκατ. από συνολικά 29 εκατ. καταχωρήσεις καταλυμάτων).

Η Booking.com επιδιώκει να προσφέρει ένα σύστημα αξιολόγησης ποιότητας των καταλυμάτων αυτών, αντίστοιχο με την κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων σε αστέρια, προκειμένου να βοηθά τους ταξιδιώτες να συγκρίνουν τις επιλογές τους σε εναλλακτικά καταλύματα.

Η ζήτηση για εναλλακτικά καταλύματα είναι τεράστια, καθώς σύμφωνα με την πλατφόρμα, κάθε δευτερόλεπτο υπολογίζεται ότι 7 επισκέπτες της κάνουν τσεκ ιν σε τέτοιου είδους καταλύματα. Άλλωστε, σύμφωνα με την πλατφόρμα, το 39% των διεθνών ταξιδιωτών το 2020 προτίμησαν διαμονή σε εξοχική κατοικία ή διαμέρισμα, παρά σε ξενοδοχείο.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης υπόσχεται ότι θα προσφέρει ένα παγκόσμιο, σταθερό και αντικειμενικό κριτήριο ποιότητας και είναι ήδη διαθέσιμο στην πλατφόρμα. 

Όπως και στην κατηγοριοποίηση αστεριών στα ξενοδοχεία, το σύστημα αξιολόγησης εναλλακτικών καταλυμάτων της Booking.com σχεδιάστηκε να γεμίσει ένα κενό της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, παρέχοντας ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς το οποίο θα μπορούν να κατανοούν εύκολα οι ταξιδιώτες και να το εμπιστεύονται στον εντοπισμό του καταλύματος που ικανοποιεί τις απαιτήσεις ποιότητας που θέτουν.

Επιπλέον, το σύστημα κατηγοριοποίησης σε αστέρια χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κριτήριο αναζήτησης στην Booking.com και αυτό έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να υπάρξουν αντίστοιχα κριτήρια αξιολόγησης και για τα εναλλακτικά καταλύματα.

Πώς δουλεύει

Το σύστημα αξιολόγησης χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που συνυπολογίζει πάνω από 400 παράγοντες όπως την περιοχή του καταλύματος, το μέγεθος και τις εγκαταστάσεις του. Έτσι οι ταξιδιώτες θα κατανοούν καλύτερα το επίπεδο ποιότητας και άνεσης που προσφέρει κάθε κατάλυμα και θα διευκολύνονται στην επιλογή τους.

Τα εναλλακτικά καταλύματα θα αξιολογούνται από το 1 έως το 5, ανάλογα με το επίπεδο ποιότητάς τους. Τα αποτελέσματα αξιολόγησης ποιότητας συγκρίνονται με καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή που ενδιαφέρει τους ταξιδιώτες ώστε να διασφαλίζεται ότι τα αποτελέσματα είναι σχετικά με αυτήν, ενώ θα υπολογίζεται εκ νέου η ποιότητα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ώστε να είναι ακριβής.

Οι χώρες με τις υψηλότερες αξιολογήσεις εναλλακτικών καταλυμάτων είναι οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία (5 στα 5), ενώ οι Σαουδάραβες, οι Αυστραλοί, οι Βρετανοί και οι Κινέζοι είναι οι εθνικότητες που επιλέγουν περισσότερο εναλλακτικά καταλύματα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός