TripAdvisor: To Viator γίνεται ανεξάρτητο - Αλλαγές στη διοίκηση

28-01-20 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Σε καθεστώς ανεξάρτητης λειτουργίας μπαίνει το Viator με απόφαση της ιδιοκτήτριας, TripAdvisor. 

Το Viator, μετά την εξαγορά του από την TripAdvisor έναντι 200 εκατ. δολαρίων το 2014, λειτουργούσε στο τμήμα Tripadvisor Experiences. Πλέον θα έχει τη δική του ομάδα μάρκετινγκ, προϊόντος και engineering.

Σε ανακοίνωση προς τους εργαζομένους, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Steve Kaufer, αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή θα προσφέρει στο Viator τη δυνατότητα να αναπτύξει την προσφορά του brand και των επιχειρήσεών του ως ηγετικό online τουριστικό γραφείο Εμπειριών. 

Συνέπεια των αλλαγών, η πρόεδρος εμπειριών και ενοικίασης εξοχικών κατοικιών, Dermot Halpin, θα αποχωρήσει από την εταιρία αλλά θα παραμείνει ως σύμβουλος για το πρώτο τρίμηνο. Κατά την περίοδο αυτή, στην ηγεσία του Viator θα βρίσκεται ο κ. Kaufer και στη συνέχεια θα αναλάβει ο κ. Ben Drew ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής στα ενοικιαζόμενα και τις ατραξιόν. 

Ο ιδρυτής της Viator, Rod Cuthbert, σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο παραγκωνισμός της Viator από την Tripadvisor μετά της εξαγορά της συνεχίζεται για μια εξαετία, τονίζοντας ότι η νεότερη ανακοίνωση αποτελεί ένα πολύτιμο μάθημα για τα brand που προβαίνουν σε εξαγορές άλλων. 

Εάν εξαγοράζεις μια μεγάλη επιχείρηση, πίστεψε στους ανθρώπους που την έκαναν μεγάλη, τονίζει, και μην πιστέψεις ότι η δική σου ομάδα έχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή που θα την κάνει καλύτερη. 

Ο κ. Kaufer επισημαίνει ότι το Viator είναι μία από τις 5 επιχειρήσεις που ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια εσόδων. Οι υπόλοιπες είναι λύσεις ξενοδοχείων B2B, οι Εμπειρίες της Tripadvisor, το TheFork και το Tripadvisor Restaurants.

Οι επενδύσεις σε αυτές τις επιχειρήσεις θα προέλθουν εν μέρει από τις περικοπές κόστους στη μορφή απολύσεων, οι οποίες σύμφωνα με υπολογισμούς της PhocusWire θα ανέλθουν σε 200.

Επιπλέον, η Tripadvisor επιβεβαίωσε ότι αλλάζει το κεφαλαίο a στον τίτλο της κάνοντάς το μικρό, ως οπτικό δείγμα των αλλαγών που προωθεί.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα