Booking.com: 2 εκατ. ευρώ σε 10 startup στον βιώσιμο τουρισμό- Δείτε ποιες είναι

02-03-18 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τις 10 startup στο βιώσιμο τουρισμό που θα επιλέχθηκαν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης Βιώσιμου Τουρισμού, ανακοίνωσε η μεγάλο πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων Booking.com. 

Οι startup αυτές διεκδικούν ποσά που φθάνουν τα 500.000 ευρώ και θα ενταχθούν επισήμως στο πρόγραμμα το Μάιο του 2018 στο Άμστερνταμ. 

Το πρόγραμμα, διάρκειας 3 εβδομάδων, αποτελείται από μια σειρά διαλέξεων, εργαστηρίων και coaching μέσα από τα οποία οι startup θα διεκδικήσουν χρηματικά ποσά από το σύνολο των 2 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει η πλατφόρμα για χρηματοδότηση, με στόχο να ενισχυθεί η ανάπτυξη των startup.

Αιτήσεις υπέβαλλαν εκατοντάδες startup από όλο τον κόσμο.

Δείτε ποιες επιλέγησαν…

Community Homestay Network (Nεπάλ) | Είναι μια πλατφόρμα για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Νεπάλ, με κύριο άξονα την ενίσχυση των γυναικών και τη γνωριμία με τον πολιτισμό, δημιουργώντας μικρο-επιχειρήσεις σε ανεξερεύνητες κοινότητες.

Global Himalayan Expedition (Ινδία) | Διοργανώνει εκστρατείες για την πρόσβαση στην πράσινη ενέργεια και την ψηφιακή εκπαίδευση στις απομακρυσμένες ορεινές κοινότητες των Ιμαλαΐων, βοηθώντας την περιοχή να τοποθετηθεί στο χάρτη των ταξιδιωτών στο μέλλον.

HiveSters (Ταϋλάνδη) | Μια κοινωνική επιχείρηση που λειτουργεί ως κόμβος για βιώσιμες, αυθεντικές ταϊλανδικές εμπειρίες, που συνδέουν ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικές πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις με τοπικούς εμπειρογνώμονες στις μεγαλύτερες αστικές περιοχές της Ταϊλάνδης.

Hotel Con Corazón (Ολλανδία: Λειτουργεί στη Νικαράγουα) | ξεκίνησε ως ένα boutique ξενοδοχείο 15 δωματίων στη Νικαράγουα που άνοιξε το 2008 με σκοπό να επενδύσει όλα τα κέρδη του σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα.

Keteka (ΗΠΑ: Λειτουργεί στην Κεντρική και Ν. Αμερική, Ανταρκτική) | Ένας διαδικτυακός τόπος αγορών με μοναδικές, ψαγμένες δραστηριότητες με έμφαση στις αυτόχθονες κοινότητες και με άμεση δυνατότητα κράτησης.

KITRO (Ελβετία) | το πρώτο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μέτρησης απορριμμάτων τροφίμων για εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Reflow (Ολλανδία) | Υποστηρίζει ενεργά την αναβάθμιση προορισμών με τη συλλογή πλαστικών απορριμμάτων και την μετατροπή τους σε βιώσιμο υλικό τρισδιάστατης εκτύπωσης, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων στη βιομηχανία φιλοξενίας.

Sakha Consulting Wings: Women on Wheels (Ινδία) | μια μοναδική επιχείρηση που δρομολογήθηκε για την παροχή ασφαλέστερων λύσεων μεταφοράς γυναικών από γυναίκες σε επιλεγμένες πόλεις της Ινδίας, παρέχοντας αξιοπρεπείς πόρους σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γυναίκες με Τροχοί» (WOW).

Tastemakers (ΗΠΑ: Λειτουργεί στην Αφρική) | ένας διαδικτυακός τόπος αγορών που συνδέει τους ντόπιους με ταξιδιώτες που θέλουν να δουν μια διαφορετική πλευρά της Αφρικής.

Wheel the World (ΗΠΑ) | Ασχολείται με την προσβασιμότητα στον τουρισμό, και συγκεκριμένα στα ταξίδια περιπέτειας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη