Μη δασικές 5 εκτάσεις σε ξενοδοχεία

13-01-18 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Οι αρμόδιες δασικές αρχές κατόπιν αιτήσεων ξενοδοχειακών εταιρειών έκριναν 5 εκτάσεις σε Χανιά, Κεφαλλονιά, Ρόδο και μέρος αιτούμενης έκτασης στην Κέρκυρα, ότι δεν είναι δασικές.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δασών Χανίων έκρινε ότι είναι μη δασικού χαρακτήρα έκταση στη περιοχή Αγία Μαρίνα στα Χανιά στην οποία υφίσταται ξενοδοχείο της εταιρείας ΜΑΡΑΚΑΣ Α.Ε. καθώς και έκταση 4778,84τ.μ. στη θέση "Ασπρουλιάνος", κατόπιν αίτησης της εταιρείας «Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΒΑΡΔΗΣ Α.Ε.»

Η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου έκρινε ότι είναι μη δασικού χαρακτήρα έκταση 2.756 τ.μ., στην Καλλιθέα της Ρόδου, μετά από αίτηση επίσπευσης της εταιρείας «Ξ.Τ.Ε.Ε. ΣΑΡΙΚΑΣ Α.Ε.». Όπως αναφέρει η απόφαση, κατά το έτος 2015, η έκταση εμφανίζει όμοια μορφή με το Ο/Φ 1998 με μόνη διαφορά ότι το δυτικό τρίγωνο της έκτασης αποτελεί πλέον δρόμο και μέρος των εξωτερικών χώρων όμορης ξενοδοχειακής μονάδος.

Η Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας, έκρινε ότι είναι μη δασικού χαρακτήρα έκταση 1.2078 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση Γυρος της Κεφαλονιάς, κατόπιν αιτήσεως της εταιρείας “Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Θ. Τασιούλας Α.Ε.”. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε το έτος 1945, η μορφολογία του εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση η έκταση αποτελεί αγρό, σε μέτρια βαθύ-γαιώδες έδαφος, με κλίση 10%, που είχε μη δασική μορφή το 1945 και διαχειρίζεται ανέκαθεν γεωργικώς καλλιεργητικά ως μη δασική.

Τέλος, η Διεύθυνση Δασών Κερκύρας κατόπιν αιτήσεως του Γογγάκη Σπύρου έκρινε ότι από την έκταση των 10.867,68 τ.µ στη θέση «Γιαλισκάρι» της Κέρκυρας, 1.854,48 τ.µ είναι μη δασική έκταση η οποία καταλαµβάνεται από τµήµα του ξενοδοχείου «Γιαλισκάρι» και βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως πισίνα, δρόµους κ.α. ενώ 9.013,20 τ.µ αποτελεί τµήµα ευρύτερης έκτασης 687,200 στρεµµάτων η οποία έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα και δεν µπορεί να χαρακτηρισθεί µε την παρούσα πράξη χαρακτηρισµού.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»